ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Οι τελευταίες επεμβάσεις στο μνημείο του ρολογιού

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του μνημείου του ρολογιού του Δημοτικού Κήπου των Χανίων, καθώς εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη για επιπλέον άμεσες επεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης των εξωτερικών λιθοδομών του κτιρίου.

Οι εργασίες, οι οποίες θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που είναι η εποπτεύουσα Αρχή του έργου, αφορούν τη στερέωση της επιφάνειας του μνημείου, τη σφράγιση των ρηγμάτων στην επιφάνεια των λίθων, την απομάκρυνση μεταλλικών στοιχείων παλαιών σφραγίσεων και αποκατάσταση των σημείων φθοράς.

caffeine adv2020b

Στην τεχνική μελέτη περιγράφεται η εικόνα του μνημείου και εξειδικεύονται οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, καθώς και το κόστος των παρεμβάσεων που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου για το τρέχον οικονομικό έτος.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button