ΚΡΗΤΗ

ΤΕΕ/ΤΑΚ: Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020 τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, των Βουλευτών Ηρακλείου κ. Μάξιμου Σενετάκη, κ. Σωκράτη Βαρδάκη, κ. Νικόλαου Ηγουμενίδη, κ. Χαράλαμπου Μαμουλάκη, κ. Βασίλειου Κεγκέρογλου, κ. Μανώλη Συντυχάκη και κ. Γεώργιου Λογιάδη και του Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, με θέμα συζήτησης το Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», που βρίσκεται σε διαβούλευση αυτές τις μέρες.

Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Χωραφά και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ, σχετικά με τις απόψεις του Τμήματος επί του Νομοσχεδίου και τις ενέργειες στην κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοσχεδίου και της απόσυρσης επίμαχων διατάξεων.

caffeine adv2020b

Κοινή πεποίθηση των προσκεκλημένων στην τηλεδιάσκεψη ήταν ότι η διαβούλευση του νομοσχεδίου συντελείται σε ακατάλληλη χρονική περίοδο καθώς η Πολιτεία ακόμα δεν έχει εκπληρώσει βασικές προϋποθέσεις της οργάνωσης του εξωαστικού χώρου, όπως η σύνταξη των Δασικών Χαρτών, η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, η χάραξη ζώνης παραλίας και κυρίως η προσφορά οικονομικής πολεοδομημένης γης. Ειδικά στην Κρήτη όπου υπάρχει εκτεταμένος κατακερματισμός ιδιοκτησιών, θα επηρεαστεί από το νομοσχέδιο η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Όλοι οι Βουλευτές συντάχθηκαν με τις απόψεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ και δεσμεύτηκαν να κινητοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους και την επιρροή τους για να δικαιωθούν τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου και να μην αποτελέσει το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο έναν δυσάρεστο αιφνιδιασμό για την πλειοψηφία των πολιτών που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, εκτός σχεδίου.

neratzoulis neo

Οι επόμενες ενέργειες του ΤΕΕ/ΤΑΚ είναι η τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Οικονόμου και η συνάντηση του Προέδρου με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την ανάδειξη των προβλημάτων.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button