ΚΡΗΤΗ

Τα νέα επιπλέον δημοτικά σχολεία στην Κρήτη που θα φοιτούν προσφυγόπουλα – Στην Σητεία στο 1ο Δημοτικό

Σε 10 επιπλέον δημοτικά σχολεία στην Κρήτη αναμένεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα που ζουν στο νησί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η εγκύκλιος δημοσιεύθηκε χθες και αφορά την ίδρυση και λειτουργία νέων τάξεων υποδοχής ΖΕΠ για την τρέχουσα σχολική χρονιά σε 93 συνολικά δημοτικά σχολεία στην Ελλάδα, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται στην Κρήτη.

Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.

Στις τάξεις φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Ο μικρότερος αριθμός μαθητών/τριών με τον οποίο δημιουργούνται  ΖΕΠ είναι 7 και ο μεγαλύτερος αριθμός 17. Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.Τα 10 Δημοτικά Σχολεία που εφεξής αποκτούν τάξεις υποδοχής μαθητών είναι τα εξής:

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close