Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΤα μεγάλα προβλήματα της κρίσης από την πανδημία, στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ...

Τα μεγάλα προβλήματα της κρίσης από την πανδημία, στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λασιθίου που έγιναν με τηλεδιάσκεψη (λόγω πανδημίας)  στις 6 και 7 Μαρτίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Οι εργασίες άνοιξαν με ομιλία – εισήγηση από τον σ. Πάνο Ρήγα, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρώην υπουργό και πρώην γραμματέα του κόμματος, που αναφέρθηκε τόσο στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την τεράστια κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  για την αντιμετώπισή της.

mechanical adv 2021

Ακολούθησε ομιλία του Βουλευτή Λασιθίου σ. Μανόλη Θραψανιώτη, που αναφέρθηκε στο έργο και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λασιθίου που έβαλαν τέλος στην μεροληπτική αντιμετώπιση του νομού και στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε με διάλογο με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου, τις νέες προκλήσεις και ανάγκες που προκαλεί η πανδημία και η κυβερνητική πολιτική, που καταδικάζει πάλι το Λασίθι στην υποβάθμιση.

apostolakis adv 2

Οι προσκαλεσμένοι, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, συλλογικότητες, ανταποκρίθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και έκαναν αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων που απασχολούν τον χώρο τους και έκαναν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις.

(Όλες οι ομιλιες και παρεμβάσεις βρίσκονται στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στο facebook: https://www.facebook.com/watch/live/?v=191583268985234&ref=watch_permalink)

Οι παραγωγικοί φορείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον βασικό πυλώνα της οικονομίας του νομού, τον τουρισμό, την ανεργία στον κλάδο, την τεράστια μείωση εισοδημάτων, την απουσία συλλογικών συμβάσεων όπως και την μεγάλη κρίση ρευστότητας και την υπερχρέωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δραματική είναι η κατάσταση για πολλές κατηγορίες εργαζομένων (όπως οι Ξεναγοί που έχουν να δουλέψουν από τον Οκτώβριο του 2019), που δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική ενίσχυση, μετά από ένα χρόνο.

Τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι τεράστια στο νομό μας. Μετά την καταστροφή της περσινής σοδειάς της ελιάς από το δάκο λόγω κλιματικής αλλαγής, ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες εξαιτίας της πανδημίας. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος και τον ΕΛΓΑ.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και την διαχείριση της πανδημίας στο νομό, την υποστελέχωση των νοσοκομείων, την πελατειακή και μικροκομματική διοίκησή τους, την προβληματική και αδιαφανή  οργάνωση του εμβολιασμού (ένα μόνο κέντρο για τους 60 – 64 σε όλο το νομό, εγκατάλειψη του Οροπεδίου) αλλά και την πλήρη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της διαχείρισής των άλλων ασθενειών,

Αναπτύχθηκαν επίσης οι συνέπειες που προκαλούνται από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης από την εκτός σχεδίου δόμηση, τους δασικούς χάρτες, την άρση προστασίας των περιοχών NATURA (“νόμος Χατζηδάκη”) και την επέλαση των Βιομηχανικών ΑΠΕ. καθώς τον προβληματισμό και την αγωνία για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι. Μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση απαξιώνει την περιουσία των πολιτών, δημιουργεί δυσβάστακτες επιβαρύνσεις και καταστρέφει τον σημαντικότερο πλούτο του τόπου μας, το περιβάλλον,

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά τώρα την περίοδο της πανδημίας (τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό, λειτουργία σχολείων χωρίς ουσιαστικά προστατευτικά μέσα κ.α.). Με  μελανά χρώματα παρουσιάστηκε η προοπτική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας λόγω των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ. Η “αναστολή” λειτουργίας των νέων σχολών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.  ( Φυσικής αγωγής και αθλητισμού, φυσικοθεραπείας) που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ταφόπλακα στο όνειρο των Λασιθιωτών για ισότιμη συμμετοχή στο αγαθό της Παιδείας, που είχε αρχίσει να υλοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ανησυχίες εκφράστηκαν και για το μέλλον των  δύο τμημάτων που έχουν απομείνει, με την ομολογουμένως υψηλού επιπέδου ποιότητας εκπαίδευση που παρέχουν. Ο  αποκλεισμός 20.000 περίπου υποψηφίων με την ειδική βάση εισαγωγής και η απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων με την εξίσωση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων με αυτά των κολεγίων, δημιουργούν εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον.

Έγινε επίσης παρέμβαση από την Γραμματέα  των ΑΜΕΑ Μεραμβέλου με επιστολή, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες και την απίστευτη ταλαιπωρία στα ΚΕΠΑ.

Η Συνδιάσκεψη έλαβε υπόψη της  τις επισημάνσεις των φορέων και δηλώνει ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια για να σταθεί όρθια η κοινωνία. Η επαφή με την κοινωνία, είναι αυτή που αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους χώρους και η αρχή για την αντιμετώπιση τους. Στην συνέχεια τη συνδιάσκεψη απασχόλησε η οργάνωση της δουλειάς και η διαδικασία των εκλογών. Στον διάλογο που έγινε στην υπόλοιπη διαδικασία του Σαββατοκύριακου, έγινε συστηματική επεξεργασία των επιμέρους θεμάτων και αποτυπώθηκαν ιεραρχήσεις που θα κοινοποιηθούν άμεσα με τη δημοσίευση των ψηφισμάτων της Συνδιάσκεψης.

Ήδη κατατέθηκαν υποψηφιότητες για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και οι εκλογές θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την πανδημία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε τους Φορείς που συμμετείχαν στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη:

Γουλιδάκης Γιάννης             Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου

Ζερβάκης Γιώργος               Δήμαρχος Σητείας

Πεπόνης  Μανόλης              Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Πελεκανάκης Γιώργος         Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπ. Διευθυντών Ξεν/χείων

Χαριτάκης Θωμάς               Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου

Παναγιωτάκης Κώστας       Πρόεδρος Τμήματος Αγίου Νικολάου ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Χωραφάς Μιχάλης              ΤΕΕ/ΤΑΚ

Βασιλαράς Ηλίας                 Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου

Γεωργία Κατερίνα               Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων  Νοσ. Ιεράπετρας

Διαλυνάς Βαγγέλης              Εκπρόσωπος Εργαζομένων Νοσ.  Αγ. Νικολάου

Παπαδάκης Μανόλης           Ξεναγοί Κρήτης

Καλλιμάντζαλης Βασίλης     ΕΛΜΕ Λασιθίου

Μαρία Σαχπατζίδου              ΣΕΠΕ  Ο Μύσων Σητείας

Τσιφετάκης Γιώργος             Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Σητείας

Διαμαντοπούλου Μαριάννα  Γραμματέας ΑΜΕΑ Μεραμβέλου

Αϊλαμάκη Στέλλα                  Επιτροπή Αγώνα Ενάντια Στις ΒΑΠΕ

Τομαδάκης Γιώργος              Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Ανδρουλάκης Γιάννης           Περιφερειακός Σύμβουλος

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble