ΚΡΗΤΗ

Tα επόμενα στάδια για την μεγάλη επένδυση στο Κάβο ΣίδεροΤους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου της Minoan Group αντανακλούν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Stewart Travel, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου. Η θυγατρική, στη χρήση που έκλεισε τον Απρίλιο, είχε κύκλο εργασιών 43.642.000 ευρώ από 36.928.000 στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 20%. Την ίδια περίοδο, τα μεικτά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 4.476.100 ευρώ από 3.357.100 την αντίστοιχη περσινή χρήση.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος της Stewart Travel «συνεχίζει να αποτελεί τη βασική λειτουργική δραστηριότητα της Minoan Group, με ένα δίκτυο βραβευμένων τουριστικών πρακτορείων που καλύπτει εξειδικευμένες αλλά και εταιρικές ανάγκες και εκτείνεται σε όλο το εύρος του παγκόσμιου ταξιδιού, παρουσιάζοντας άλλη μία περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Η εταιρεία αναμένεται να επωφεληθεί και από την πρόσφατη συγχώνευση της Morningside Travel, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα το Εδιμβούργο. Η κίνηση αυτή θα συμβάλει πλήρως στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου κατά το προσεχές έτος. Η Minoan Group εξακολουθεί να αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες για να αποκτήσει άλλα κορυφαία εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία που θα βελτιώσουν την περαιτέρω απόδοση του ταξιδιωτικού κλάδου».

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

Στις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, η Minoan Group, «απαλλαγμένη από τα ένδικα μέσα, μετά την πρόσφατη απόρριψη των Αιτήσεων Ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γυρίζει σελίδα με σκοπό να προχωρήσει στα επόμενα στάδια που είναι η υλοποίηση της επένδυσης και η μεγιστοποίηση της αξίας του έργου Ίτανος Γαία στην Κρήτη».

«Πιστεύουμε ότι με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την πιο σημαντική ξένη επένδυση στον τομέα του τουρισμού που έχει εγκριθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση. O όμιλος «είναι με αυτό τον τρόπο πλέον σε θέση να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης διαπραγματεύσεων με hotel operators».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τα επόμενα στάδια για την ανάπτυξη και λειτουργία του έργου. Με τον αειφορικό σχεδιασμό, με περιοχές επέμβασης μικρότερες από το 0,5% της επιφάνειας του ακινήτου και δεδομένου ότι το 90% της περιοχής του έργου θα παραμείνει στη φυσική του κατάσταση, ο Όμιλος Minoan Group σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το έργο Ίτανος Γαία θα είναι ένα από τα ηπιότερα και φιλικά προς το περιβάλλον έργα».

Σε ό,τι αφορά τις τοπικές υποδομές, «ο Δήμος Σητείας, η Περιφέρεια Κρήτης καθώς και η Κεντρική Κυβέρνηση έχουν συνεργαστεί με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή με σημαντικές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, συνδέοντας την περιοχή με την Κεντρική και τη Δυτική Κρήτη. Η τοποθεσία στην οποία προγραμματίζεται το έργο απέχει σήμερα μόλις 30 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σητείας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close