ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Τα Χανιά αποκτούν ανοικτό κέντρο εμπορίου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τα έργα αντικατάστασης του πλακόστρωτου στη χερσαία ζώνη και το λιμενοβραχίονα στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, του εκσυγχρονισμού των δικτύων υποδομής στην ίδια περιοχή, καθώς και της δημιουργίας ανοικτού κέντρου εμπορίου Δήμου Χανίων, που περιλαμβάνει τη νέα διαμόρφωση της πλατείας 1866 και των περιμετρικών οδών στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων.

Για τα έργα αυτά, υπήρξε -κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου- η θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την σε σύντομο χρονικό διάστημα δημοπράτηση των έργων.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι η θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης ανοίγει το δρόμο για σημαντικές παρεμβάσεις στο σύνολο του παραλιακού μετώπου της πόλης επισημαίνοντας ότι όλη η προετοιμασία της μελέτης έγινε από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, με τη συνδρομή και τη στήριξη της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένης Παπαδοπούλου και του προσωπικού της υπηρεσίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης εγκρίθηκε και το έργο μελέτης αποκατάστασης της τοξωτής λιθόκτιστης γέφυρας και διαμόρφωσης νέας πρόσβασης από το δρόμο στα Μπουτσουνάρια Περιβολίων Δημοτικής Ενότητας Θερίσου του Δήμου Χανίων.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button