ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σύσκεψη για την υποστήριξη των δομών κοινωνικής φροντίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19.06.2020 στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η πρώτη συνεδρίαση της Διεπιστημονικής  Συμβουλευτικής Επιτροπής για την υποστήριξη των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας.

Αντικείμενο των εργασιών της σύσκεψης αποτέλεσαν 3 άξονες δράσης:

caffeine adv2020b
  • Η παροχή τεχνογνωσίας και η επιστημονική υποστήριξη των φορέων Κοινωνικής Φροντίδας αναφορικά με την ανάληψη και τήρηση μέτρων για την ατομική προστασία και υγιεινή εργαζομένων και ωφελουμένων των φορέων
  • Η ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού των φορέων κοινωνικής φροντίδας σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία και τους τρόπους/μέσα προστασίας
  • Η συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τους φορείς της κοινότητας (ακαδημαϊκή κοινότητα, κοινωνικοί φορείς, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύλλογοι ασθενών) για τον καλύτερο συντονισμό, εφαρμογή και αξιολόγηση των δράσεων που θα αναληφθούν με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ωφελούμενων και εργαζομένων στις δομές, στο πλαίσιο πρόληψης και αποφυγής διασποράς του SARS-CoV-2.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής Δημήτρη Αγαπίου, από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Λάμπρος Βαμβακάς και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, κ. Μανόλης Λουμπούνης, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, κα Μαρία Δαμανάκη, εκ μέρους της ΠΕΔ ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Κοκκίνης, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο κ. Μιχάλης Ροβίθης, Καθηγητής Εφαρμογών Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής και η κα Σοφία Κουκούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής– Προγραμματισμού Υγείας κ. Αναστάσιος Φιλαλήθης, ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών, κ. Αχιλλέας Γκίκας και ο  Καθηγητής Γενικής Ιατρικής-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Χρήστος Λιονής.

Στις εργασίες της Επιτροπής δύνανται να προσκαλούνται και να συμμετέχουν κατά περίπτωση εκπρόσωποι από διάφορους, δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς, εφόσον κρίνεται σκόπιμο για την επιτυχία του έργου της.

neratzoulis neo

Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της συγκεκριμένης Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής συνιστά μια καινοτόμα πρόταση στην Κρήτη, με επίκεντρο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο νησί.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button