Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΣΥΡΙΖΑ: Να σπάσει το απόστημα της σιωπής και του φόβου στο νοσοκομείο...

ΣΥΡΙΖΑ: Να σπάσει το απόστημα της σιωπής και του φόβου στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με την καταγγελία που κοινοποίησε, ανέδειξε με ακρίβεια και με στοιχεία, αυτά που ακούγαμε διαρκώς ότι συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ένα από αυτά, οι πρόχειρες και χωρίς σχέδιο οικοδομικές παρεμβάσεις, που ανέδειξε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που έχουν προκαλέσει χάος στο ίδρυμα, έχουν ήδη γίνει Ερώτηση στη Βουλή και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μπορέσει να απαντήσει εμπρόθεσμα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας όμως θέτει πολλά περισσότερα θέματα, όπως

  • κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με αστείες απευθείας αναθέσεις,
  • φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε “ημετέρους”,
  • αδιαφορία για σημαντικά θέματα ασφαλείας του Νοσοκομείου και των εργαζομένων (λέβητας, μάσκες),
  • αυθαιρεσίες για διοικητικά θέματα,
  • απρεπή και τρομοκρατική συμπεριφορά στους εργαζόμενους.
mechanical adv 2021

Όλα αυτές οι τεκμηριωμένες καταγγελίες, αντί να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και αναζήτησης ευθυνών, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στις αρμόδιες αρχές ελέγχου, σκεπάζονται από ένα πέπλο σιωπής, σαν ένα αόρατο χέρι να κλείνει στόματα και να απειλεί. Καμία επίσημη τοποθέτηση ή απάντηση, είτε από το ΔΣ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου είτε από την 7η ΥΠΕ. Απόλυτη σιγή!

apostolakis adv 2

Αντίθετα οι εργαζόμενοι απειλούνται, λοιδορούνται και δέχονται μηνύσεις σαν να είναι αυτοί υπεύθυνοι για το χάος που έχει δημιουργηθεί. Το ίδιο γίνεται με παρεμβάσεις και απειλές αγωγών σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το θέμα όμως αφορά τη λειτουργία και τη διοίκηση του πιο κρίσιμου τομέα για τη ζωή μας σε καιρό πανδημίας! Των νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας!

Είδαμε πριν ένα χρόνο, πώς διορίστηκαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Είδαμε σε απευθείας σύνδεση, τον 80χρονο κ. Πατέρα να μας εξηγεί τη συναλλαγή του με τον Πρωθυπουργό για μια θέση Διοικητή σε Νοσοκομείο με αντάλλαγμα κάποιες ψήφους. Είδαμε τις συγκρούσεις ομάδων της ΝΔ για τις καρέκλες και εδώ στο Λασίθι και τις αντικαταστάσεις των “καταλληλότερων διοικητών” με “καταλληλότερους” για να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες. Τότε κάποιοι μπορεί να γέλαγαν με αυτά τα καμώματα, τώρα όμως, με τον ιό να απειλεί τις ζωές μας, δεν μπορούμε, δεν πρέπει να ανεχτούμε την αυθαιρεσία, την ανικανότητα, το ρουσφέτι και τον κομματισμό στη Δημόσια Υγεία.

Στο Κιλκίς, θρηνούν νεκρούς από τα “κατορθώματα” της διοίκησης του νοσοκομείου και ακόμα και στελέχη και πρώην βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν τις εγκληματικές παραλήψεις. Ο κ. Καρακούσης, Διευθυντής της Εφημερίδας το ΒΗΜΑ, στον προσωπικό του λογαριασμό (αλλά όχι και στην εφημερίδα που διευθύνει!) είναι αποκαλυπτικός: “Έχουν γίνει εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία. Άσχετοι άνθρωποι, γυμναστές , αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας διαφεντεύουν νοσοκομεία και χειρίζονται την πανδημία. Κάντε κάτι τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι..”

Το πρόβλημα το έχουν αναδείξει δεκάδες σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα της Ιεράπετρας ή ενός μόνο προσώπου. Γιαυτό και βλέπουμε τη συγκάλυψη και τη σιωπή. Οι ευθύνες του Υπουργού Υγείας αλλά και όσων ασκούν έλεγχο και διοίκηση είναι τεράστιες. Όσο σιωπούν, αναλαμβάνουν την ευθύνη. Πάλι ο κ. Καρακούσης, είναι σαφής (αν και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ!): “Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει δράση τώρα, δεν υπάρχει χρόνος, πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι στα επαρχιακά νοσοκομεία, που από μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε ψηφοθηρικά γραφεία τοπικών βουλευτών.”

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είχε προγραφεί για κλείσιμο την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου. Κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (σε περίοδο μνημονιακών περιορισμών), άλλαξε ο Οργανισμός ώστε να λειτουργήσει ξανά η Παθολογική, λειτούργησε το Γυναικολογικό Τμήμα, στελεχώθηκε με προσωπικό, αγοράστηκε αξονικός τομογράφος, ξεπληρώθηκαν όλα τα συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος κ.ά. Σήμερα, την ώρα που η πανδημία αναδεικνύει την αναγκαιότητα του Νοσοκομείου, απαράδεκτες πρακτικές δημιουργούν ξανά αρνητικό κλίμα για το Νοσοκομείο.

Αντί να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται με αφαίμαξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με εξωφρενικές αμοιβές  και με ρουσφετολογικές προσλήψεις “γενικών καθηκόντων”. Δεν δημιουργήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα, οι άλλοι ασθενείς εξυπηρετούνται πολύ δύσκολα πια στα νοσοκομεία, δεν γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ και η μόνη μέθοδος αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα πρόστιμα!

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, μαζί με όλους τους Βουλευτές Κρήτης, έφερε στη Βουλή τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Δεν αρκεί να περιμένουμε την απάντηση, αν ποτέ έρθει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα Νοσοκομεία να ενημερώνουν για τα προβλήματα που ζουν, γιατί είναι αυτοί που, μέσα στην πανδημία, στηρίζουν σήμερα όλη την κοινωνία. Να μην φοβηθούν, να μην υποκύψουν, και μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να αντισταθούν και να καταγγέλλουν τη διαφθορά, το ρουσφέτι, την αυθαιρεσία και την ανικανότητα, όπου εμφανίζονται. Καλούμε την κοινωνία να στηρίξει τη φωνή τους, να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble