Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου | Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο

Στο περιθώριο  της επίσκεψης του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Λασίθι, ο π. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Πρόεδρος  της ΕΝΙΛ Ηλίας Βασιλαράς και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ και το φαρμακείο του.

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο κ. Γιάννη Κάββαλο για την λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως είναι γνωστό, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την λειτουργία του το 2019, μετά την εισήγηση της Περιφερειακής Δ/σης Λασιθίου,  την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την συμβολή του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των Λασιθιωτών.

Το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, το φαρμακείο εξυπηρετούσε 350 περίπου ασθενείς (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς κτλ), στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ σήμερα όπως ενημέρωσε ο κ. Κάββαλος, καλύπτει πλέον τις ανάγκες όλου του Νομού, αποστέλλοντας φάρμακα σε Ιεράπετρα και Σητεία, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο για την άμεση παραλαβή των φαρμάκων τους. Τερματίστηκε έτσι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών του Νομού Λασιθίου, οι οποίοι λαμβάνουν ακριβά φάρμακα και έπρεπε να φεύγουν εκτός νομού για να τα προμηθευτούν.


Σήμερα το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί 1000 περίπου ασθενείς στον νομό.  Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που υποδηλώνει την σπουδαιότητα του φαρμακείου για μία περιοχή με αυξημένη επισκεψιμότητα όπως ο νομός Λασιθίου.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button