ΚΡΗΤΗ

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: «Με ξένα κόλλυβα»

Είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε τις αλλαγές στις θέσεις της ΝΔ και την εφαρμογή των μέτρων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδίως αυτές που επιλύουν μακροχρόνια προβλήματα και οι κυβερνήσεις του παρελθόντος είχαν αδιαφορήσει.

Ωστόσο, και για λόγους συνέχειας του κράτους αλλά και σεβασμού της αλήθειας θα ήταν καλό να αναφέρεται και πότε ξεκίνησαν και πώς προχώρησαν αυτά τα μέτρα.

brands heaven2021

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης που παρουσίασε την αγορά 54 οχημάτων του Λιμενικού Σώματος, σαν “υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ (!!!)” ενώ πρόκειται για διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018, που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και η σύμβαση υπογράφτηκε στις 2/7/2019 από τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη. Ο παλαιοκομματισμός είναι στο DNA της ΝΔ και δεν θα μπορούσε ο κ. Πλακιωτάκης να αποτελέσει εξαίρεση.

Όπως δεν αποτελεί εξαίρεση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης που βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του για να είναι σίγουρος πως ότι και να γίνει, θα κερδίσει! Η επένδυση στο Elunda Hills μπόρεσε να ξεκολλήσει μετά το 2016, αν και η αγορά γης είχε γίνει το 2007 – 2008. Η ένταξη στο fast track έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Γ. Σταθάκη, ο επόμενος ΥΠΑΝ κ. Δ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε τον Άγιο Νικόλαο και είχε  ανοιχτή συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τον επενδυτή και προχώρησε τις αναγκαίες εγκρίσεις, ενώ θετική αναφορά  έκανε δημόσια και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν στην συνάντησή του με τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

neratzoulis neo

Η επένδυση λοιπόν ήταν “παγωμένη” για 8 χρόνια και επανεκκίνησε το 2016. Το έργο του κ. Γεωργιάδη στην ανάπτυξη της χώρας μέχρι στιγμής, είναι τα εγκαίνια ανακαίνισης βιτρίνας (!) καταστήματος λιανικής πολυτελών εισαγόμενων τσαντών στη Βουκουρεστίου. Αν τα χρονοδιαγράμματα τηρηθούν όπως στο Ελληνικό (“σε μια βδομάδα μετά τις εκλογές θα μπουν μπουλντόζες”), δεν φαίνονται καλά τα πράγματα.

Σε όλους τους υπουργούς, αυτή την κατεύθυνση τη δίνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσφατα από την Καλαμπάκα, μας ενημέρωσε ότι θα προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, έναν εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό του οποίου όμως οι εργαζόμενοι είναι σε ομηρία για πάνω από 15 χρόνια. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν και στήριζε και συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, αδιαφόρησαν για τη ζωή και την εργασία τους. Και ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά 15 χρόνια συνεχών ανανεώσεων συμβάσεων, νομοθέτησε τον Δεκέμβριο του 2018 την διαδικασία για μόνιμες θέσεις σε αυτό τον κρίσιμο τομέα, με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Τότε, τον Δεκέμβριο του 2018, ψηφίστηκε και το μέρισμα του 2018 (ήταν 780 εκατομμύρια € και αφορούσε 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας), η κατάργηση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων, που είχε απαιτήσει το ΔΝΤ (και … μπέρδευε το πρόγραμμα της ΝΔ, όπως διαμαρτυρόταν ο κ. Χατζηδάκης!), η σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πλειοψηφία των πολιτών (αυτόν που πληρώσαμε φέτος), η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1% τον χρόνο, κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια, η στοχευμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Η συνέχεια του κράτους για την ιδεοληπτική Δεξιά δεν περιλαμβάνει την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Τη θεωρούσαν και τη θεωρούν παρένθεση. Δεν είναι τυχαίο που ο Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα και δεν δίστασαν να υπονομεύσουν την οικονομία της χώρας για να πετύχουν την “παρένθεση”.

Αν δεν είχαν τόση άκριτη υποστήριξη από τα μέσα ενημέρωσης, δεν θα μπορούσαν να σερβίρουν τόσα ψέματα με τόση άνεση. Δεν θα μπορούσαν να εξαπατήσουν τόσο πολλούς, όπως με την Συμφωνία των Πρεσπών, το προσφυγικό ή το Μάτι.

Όμως τόσο πολλούς, μπορείς να τους εξαπατάς για λίγο!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button