ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Το πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο Πρύτανης Οδυσσέας Ζώρρας.

Στη συνάντηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρύτανης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής συνεργασία της Ακαδημαϊκής κοινότητας με την Αυτοδιοίκηση για την υποστήριξη και τεκμηρίωση των βασικών αναπτυξιακών πυλώνων ανάπτυξης που είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η παιδεία. Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστώντας τον Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρρα για την ουσιαστική συνεργασία που ενισχύει την εξωστρέφεια και δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημίου ανέφερε, ότι, το επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα ανακοινωθεί το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Μάλιστα ο κ. Στεφανάκης επεσήμανε, ότι, οι επαφές με τις διοικήσεις των διακεκριμένων Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού θα συνεχιστούν με στόχο την ωφέλεια της κοινωνίας, της ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης ευχαριστώντας για την συνάντηση-συνεργασία με τον Δήμαρχο Οροπεδίου ανέφερε, ότι, το Πανεπιστήμιο Κρήτης επιδιώκει και ενισχύει τις συνεργασίες του με την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού προς όφελος συνολικά της Κρήτης.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close