ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία του δήμου Ηρακλείου με το ΤΕΙ για την εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης σκουπιδιώνΣυνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηρακλείου, είχαν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο ομόλογός του της Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Νίκο Κατσαράκη, με αφορμή την 1η Τεχνική Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Σύστημα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» (ACUA), στο οποίο ο δήμος και ΤΕΙ συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίροι.

Το ACUA, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020», προβλέπει την τοποθέτηση ειδικών κομποστοποιητών γειτονιάς, χωρίς οσμές και διαρροές, σε σημεία του αστικού ιστού, τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα προμηθευτούν από τον Δήμο Ηρακλείου μια ειδική κάρτα χρήσης του κομποστοποιητή και συγκεκριμένο αριθμό ειδικών σακούλων, όπου θα τοποθετούν τα οργανικά απορρίμματα. Μόλις γεμίζει η κάθε σακούλα, ο δημότης θα την τοποθετεί στον κομποστοποιητή χρησιμοποιώντας την κάρτα του.

Όταν οι σακούλες εξαντληθούν, οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται καινούργιες από τον δήμο με την επίδειξη της ειδικής κάρτας, ώστε ταυτόχρονα να καταγράφεται και το βάρος των ποσοτήτων που έχουν απορρίψει. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό θα προκύψει αργότερα και η τελική έκπτωση που τους αναλογεί στα δημοτικά τέλη. Στην υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται επίσης οι δήμοι Ρόδου και Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close