ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (MUCEM)Υπογράφηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η τριετής επέκταση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό. Η συμφωνία που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Πρέσβης της Γαλλίας και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, προβλέπει την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση καλών πρακτικών στο πεδίο του πολιτισμού ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και πολιτιστικούς φορείς της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (Mucem) μία επιπλέον συμφωνία για την επόμενη διετία που προβλέπει την από κοινού διοργάνωση δράσεων με το εμβληματικό Μουσείο της Μασσαλίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, σε αυτό το πλαίσιο το Mucem θα πραγματοποιήσει στη Μασσαλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων έκθεση προβολής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και της συλλογής του από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ στη συνέχεια από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη περιοδική έκθεση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που θα φέρει σε διάλογο τα αρχαιολογικά εκθέματα του Μουσείου των Χανίων με τη συλλογή του Mucem καθώς καιμε άλλα έργα τέχνης σημαντικών μουσείων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Παρόντες στην υπογραφή των συμφωνιών μαζί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ήταν η Χρυσούλα Δασκαλάκη Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ανδρέας Κοκοσάλης από την ίδια Διεύθυνση και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας.

swell adv 2021

Από την πλευρά των Γάλλων μαζί με τον Πρέσβη Patrick Maisonnave ήταν η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας NadiaSarrtawi καθώς και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα Patrick Comoy. Από την πλευρά του Mucem με τηλεδιάσκεψη συνδέθηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου  Jean-FrançoisChougnet, η Επικεφαλής του Επιστημονικού Τμήματος Emilie Girard και η Agathe Guillouυπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων του Mucem.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button