Europlan

Xaritakis
ΚΡΗΤΗ

Συνεχής και συστηματική η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους απόδημους Κρητικούς | +Video

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών αποτελεί πλέον ένα διεθνή θεσμό, που χάρη στις προσπάθειες των διοργανωτών του, έχει καθιερωθεί, ως συνάντηση των Κρητικών από όλο τον κόσμο και σε ένα καταλύτη σημαντικών εξελίξεων για την Κρήτη και τους Κρητικούς όπου γης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 6ου Συνεδρίου που Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που ξεκίνησε στο ξενοδοχείο «Μιραμάρε» στον Άγιο Νικόλαο.

Το Συνέδριο αυτό, που πραγματοποιείται κάθε τριετία εκ περιτροπής σε μία περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης, φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα, με τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

“IN_AND_OUT

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης «έχουμε εντάξει αφενός τη συνεχή και συστηματική επικοινωνία και συνεργασία των Απόδημων Κρητών με την Περιφέρεια Κρήτης και βεβαίως την οργανωτική στήριξη των δομών που χρειάζονται βοήθεια μέσα από τη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης και κυρίως με τους νέους επιστήμονες που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να ενώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, στηριγμένο στις Αρχές και Αξίες, που αυτός, εισήγαγε, στον παγκόσμιο Πολιτισμό».

Στο συνέδριο συμμετέχουν απόδημοι Κρήτες από κάθε ήπειρο της γης, με σκοπό να ενημερωθούν για τη σύγχρονη Κρήτη και τα επιτεύγματά της αλλά και να επαναβεβαιώσουν τους δεσμούς τους με την πατρογονική γη. Το Συνέδριο διεξάγεται κατά κύριο λόγο στον Άγιο Νικόλαο, αλλά θα μεταφερθεί και στο Οροπέδιο Λασιθίου και τη Σητεία για μια βαθύτερη επαφή με τον πολιτισμό της Κρήτης.

Mechanical Solutions

Στις Συνεδρίες που έγιναν υπάρχουν θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Αειφορία, από διακεκριμένους ομιλητές. Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρουσία των Πρυτάνεων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των επικεφαλής των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης, οι οποίοι παρουσίασαν τα επιτεύγματα των Ιδρυμάτων και τους δεσμούς τους με τον Κόσμο.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του ΠΣΚ Νικόλαος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ενώ το γενικό συντονισμό είχε από την οργανωτική επιτροπή ο Ιπποκράτης Μπελαδάκης.

Κεντρικός ομιλητής στην επίσημη έναρξη ήταν ο Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος ΙΤΕ που μίλησε με θέμα: «Η έρευνα και η καινοτομία ως πυλώνες περιφερειακής και εθνικής ανάπτυξης: Η αποστολή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας”, παρουσιάζοντας την εξαιρετικά σημαντική πορεία του Ιδρύματος, τα πολλαπλά επιτεύγματα των ερευνητών και την βιώσιμη και αποδοτική λειτουργία του.

Μετά την εναρκτήρια τελετή παρατέθηκε δείπνο στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την προσφορά στον απόδημο ελληνισμό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ χόρεψαν κρητικόπουλα τρίτης γενιάς από την Αυστραλία που αποτελούν το εθνικό χορευτικό συγκρότημα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button