ΚΡΗΤΗ

Συναντήσεις Θραψανιώτη για τις δυνατότητες της αφαλάτωσης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/02, παρουσία του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στο Υπουργείο  Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με  τον  Υφυπουργό κ. Σαντορινιό, έπειτα από αίτημα  το οποίο τέθηκε  από αντιπροσωπεία αγροτών κατά την επίσκεψη του κ. Θραψανιώτη  στον Κουτσουρά, περιοχή η οποία  πλήγηκε πρόσφατα  από  έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουτσούρα κ. Δασενάκης, ο  πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. κ. Παπαδάκης και  ο  Αντιδήμαρχος  της περιοχής κ. Βρυγιωνάκης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η αγωνία των αγροτών για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης σε συνδυασμό με τα φαινόμενα λειψυδρίας  των τελευταίων ετών οδηγούν σε εναλλακτικές μορφές κάλυψης των αναγκών σε αρδεύσιμο νερό, όπως η αφαλάτωση και η ορθολογική  χρήση του νερού, κατασκευάζοντας μικρά φράγματα και όχι φαραωνικά κοστοβόρα έργα.

Ο κ. Θραψανιώτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κρήτης και ειδικότερα στο νομό Λασιθίου, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες εκτάσεις πρώιμων κηπευτικών, τόνισε ότι επιβάλλεται να  αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ώστε οι συγκεκριμένες καλλιέργειες να παραμείνουν ζωντανές.

Ο κ. Σαντορινιός, αρμόδιος για θέματα αφαλάτωσης στα νησιά του Αιγαίου, ενημέρωσε τον βουλευτή και τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με το κόστος κατασκευής λειτουργίας και συντήρησης  μιας μονάδας αφαλάτωσης έως 2000 κυβικών νερού το 24ωρο ικανή να ικανοποιήσει τις στρεμματικές ανάγκες τις περιοχής.  Τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τον κ. Θραψανιώτη, ώστε να  μεταφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button