ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Θραψανιώτη και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Δήμαρχο Σητείας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιώργο Ζερβάκη ήταν:

Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και των οικοσκευών που έπαθαν ζημιές από την πλημμύρα 15/10/22 και για τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας από την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα. Για την ταχεία απόδοση των αποζημιώσεων οικοσκευών στους δικαιούχους, ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση επειδή δεν λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή. Το ΣτΕ κήρυξε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές μεθοδεύσεις Θεοδωρικάκου, που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών του 2019, και αναμένεται νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είπε θα χρειαστούν περίπου 20 ημέρες μετά την σύσταση της νέας Οικονομικής Επιτροπής.

“ΧΡΥΣΟΣ

Για την πορεία των εργασιών στο υπό ανέγερση Δημαρχείο και τη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που είχαν χρηματοδοτηθεί και τα δύο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μεν Δημαρχείο φαίνεται ότι προχωρά καλά, αντίθετα η ΜΕΑ έχει καθυστερήσεις.

Για την πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ και ειδικά το τμήμα Άγιος – Σητεία. Ήταν κοινή η θέση για την ανάγκη να συμπεριληφθεί και αυτό το τμήμα στην κατασκευή. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μια σημαντική ευκαιρία που δεν υπήρχε στο παρελθόν και πρέπει να αξιοποιηθεί. Η Κυβέρνηση δεν το έχει στην ατζέντα.

“IN_AND_OUT

Για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να δρομολογηθούν για την προστασία της πόλης και την αποκατάσταση της επαρχιακής και αγροτικής οδοποιίας. Πρέπει να μελετηθούν οι λόγοι της μεγάλης καταστροφής και να σχεδιαστούν γενναία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ο  Δήμαρχος αντέτεινε ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά με τις συνεχείς κακές πολεοδομικές παρεμβάσεις και τα μπαζωμένα ρέματα και δυστυχώς δεν γίνεται να λυθεί  το πρόβλημα, εκτός από συντομευμένες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία.

Για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και την ανανέωση των συμβάσεων  των εργαζομένων στην καθαριότητα που αναμένουν την δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.

Mechanical Solutions

Ο Βουλευτής εκτός των παραπάνω επισήμανε την βαρύτητα του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου για το νοσοκομείο Σητείας, (το οποίο ψήφισμα κατέθεσε ως αναφορά στο Κοινοβούλιο) και τόνισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το νοσοκομείο σε δύσκολες συνθήκες. Αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του κόμματος για Δημόσιο και ισχυρό ΕΣΥ και για την στήριξη και αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων του Νομού, στον αντίποδα των δηλώσεων Πλεύρη για τα “περισσευούμενα” 4 νοσοκομεία στο Λασίθι και το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και στην υγεία “εμπόρευμα”.

Στο τέλος της συνάντησης που έγινε σε καλό κλίμα, ανταλλάχθηκαν ευχές για το νέο έτος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button