Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΕλούντα: Συνάντηση προέδρου ΤΕΕ/ΤΑΚ με τον Αδωνι Γεωργιάδη

Ελούντα: Συνάντηση προέδρου ΤΕΕ/ΤΑΚ με τον Αδωνι Γεωργιάδη

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πραγματοποιήθηκε στο Τσιφλίκι Ελούντας, συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Μιχάλη Χωραφά με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκο Παπαθανάση, στα πλαίσια της επίσκεψης τους για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου της Mirum Hellas: Island Concept, που αποτελεί τμήμα συνολικής στρατηγικής επένδυσης.

Πριν την έναρξη της συζήτησης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις στρατηγικές επενδύσεις, η υλοποίηση των οποίων είναι πολύ σημαντική τόσο για τον τόπο όσο και για τους μηχανικούς.

mechanical adv 2021

Συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιο του εν λόγω Υπουργείου και όχι μόνο.

apostolakis adv 2

Το πρώτο θέμα που έθιξε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ήταν η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πακέτου υποδομών και έργων. Οι τομείς αιχμής  που έθεσε στον Υπουργό ήταν η ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων έργων – με δυνατότητα χρηματοδότησης και μελετών – αλλά και έργα ενεργειακής αναβάθμισης και αντισεισμικής θωράκισης, τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων κτηρίων. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά, ενημερώνοντας ότι οι υποδομές σίγουρα θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης. Επιπλέον, ο Πρόεδρος ζήτησε να συμπεριληφθεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης στη σχετική λίστα έργων. Ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και προωθείται από τον πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο να του εξηγεί ότι υπάρχουν και τμήματα με πολύ ώριμες μελέτες – ειδικά στο νόμο Λασιθίου- τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου.

Σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας στα τεχνικά γραφεία αλλά και γενικότερα στην αγορά, ο Πρόεδρος ζήτησε την άμεση ενίσχυση της, τόσο με πολύ χαμηλότοκα δάνεια όσο και με ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα για την ενίσχυση των μηχανικών. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη έχουν δοθεί και συνεχίζει να δίνεται ένας μεγάλος  αριθμός δανείων και θεωρεί δεδομένη τη δημιουργία νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων όπου θα συμπεριλαμβάνονται και οι μηχανικοί.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην απαιτούμενη μείωση της γραφειοκρατίας, δίνοντας έμφαση σε καθυστερήσεις που προκύπτουν ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι τόσο οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, όσο και οι επενδυτές αλλά και οι μηχανικοί ταλαιπωρούνται από την έλλειψη ξεκάθαρων προδιαγραφών. Απαιτείται μια ρύθμιση ανάλογη του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία. Ο Υπουργός έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα και ζήτησε μια ολοκληρωμένη πρόταση από το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ώστε να προωθηθεί αρμοδίως.

Ηράκλειο, 29-06-2020                                                                   

Για τη ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Χωραφάς

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble