ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Δημ. Οροπ. Λασιθίου με τον Πρύτανη για το Μεσογ. Πανεπιστήμιο

Αναπτύσσονται στρατηγικές συνεργασίες για πρωτογενή τομέα και Ακαδημαϊκό τουρισμόΣυνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου με την παρουσία του Καθηγητή του ιδρύματος Γιάννη Ξεζωνάκη στο γραφείο του Πρύτανη.Ο δήμαρχος επεσήμανε την βούληση του Δήμου να φιλοξενηθούν δομές 2ετών Πανεπιστημιακών τμημάτων στο οροπέδιο με φιλοξενία των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του δήμου και του Καμπανείου Ιδρύματος, όπως επίσης να διοργανωθούν μαθήματα θερινού Πανεπιστημίου στο οροπέδιο Λασιθίου.

«Τα τελευταία χρόνια αποτελεί στρατηγική πολιτική του Δήμου Οροπεδίου οι συνέργειες με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αλλά και του Ακαδημαϊκού τουρισμού στην περιοχή μας η οποία προσφέρεται απλόχερα. Σε αυτό το πλαίσιο πολιτικής συμφωνεί και ο Πρύτανης του
Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Κατσαράκης γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα» ανέφερε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τα μοντέλα ενεργειακού ανεμόμυλου που έχουν κατασκευαστεί από τον καθηγητή κ. Χριστάκη και τον μηχανολόγο Γιώργο Τζενάκη. Ο καθηγητής κ. Ξεζωνάκης ανέπτυξε την
δυνατότητα φιλοξενίας 2ετών σχολών καθώς και την δυναμική ενός συνεδριακού κέντρου. Ο Πρύτανης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, προκειμένου να υλοποιηθεί ο ανωτέρω στρατηγικός σχεδιασμός.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close