ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Σύμβαση για φανάρια στον κόμβο Αγίου Νικολάου-Κριτσάς

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στον Άγιο Νικόλαο συνεδρίασε την Δευτέρα 18/7/2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κι ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. κ Άρη Παπαδογιάννη και για τρέχοντα ζητήματα του «Οργανισμού», του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων [Π.Ε.Δ.] Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη και του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβού.

Η συνεδρίαση είχε έντονο «άρωμα» Λασιθίου και την απασχόλησαν κυρίως, μεγάλα οδικά ζητήματα. Το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο, αφορούσε την πορεία ωρίμανσης των διαδικασιών για τα έργα: α) «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» και β) «Γέφυρα Φρουζή – Παράκαμψη Παχειάς Άμμου» στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για τα οποία και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν την ανάθεση υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θ’ αναλάβει την εκπόνηση μελέτης ανάπτυξης κυκλοφοριακού μοντέλου και διενέργειας μετρήσεων των κυκλοφοριακών φόρτων, στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση της «Μελέτης Ανάλυσης Κόστους Οφέλους», των έργων αυτών.

“ΧΡΥΣΟΣ

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε ακόμη και η υπογραφή της σύμβασης «Εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Αγ. Νικολάου – Κριτσάς», μεταξύ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της ανάδοχου εταιρίας, «ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού, 151.366,28 € [προ Φ.Π.Α.]. Η ως άνω εργολαβία, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Εργασίες ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης στο τμήμα του ΒΟΑΚ Αγ. Νικόλαος – Καλό Χωριό». Στην ίδια σύμβαση, της οποίας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προσδιορίστηκε στους δώδεκα [12] μήνες, περιλαμβάνεται ακόμη και η συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων της σήραγγας και του οδοφωτισμού του κόμβου αλλά και της ευρύτερης περιοχή της σήραγγας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σήμερα είχε την τιμητική της. Ο Ο.Α.Κ. έχουμε πει και στο παρελθόν, είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο, που «αγκαλιάζει» ολόκληρη την Κρήτη. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του «Οργανισμού» έγινε στον Άγιο Νικόλαο, και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον κ. Πλακιωτάκη, είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για θέματα που σχετίζονται με την Ανάπτυξη, σε ολόκληρη την Κρήτη. Δρομολογούμε με ταχείς ρυθμούς τις σχετικές διαδικασίες για δυο πολύ σημαντικά έργα της Π.Ε. Λασιθίου ενώ παράλληλα υπογράψαμε την σύμβαση για τα φανάρια στον κόμβο Αγ. Νικολάου – Κριτσάς, μια απολύτως αναγκαία παρέμβαση, η οποία αφορά την οδική ασφάλεια στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ισόρροπη ανάπτυξης της Κρήτης, παραμένει ο υπ’ αριθμό ένα στόχος της σημερινής διοίκησης του Ο.Α.Κ., ενώ απόλυτη προτεραιότητα μας, εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, σε όλο το νησί», υπογράμμισε σε σχετική του δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button