ΚΡΗΤΗ

Συμφωνήθηκε η σύνδεση του Οροπεδίου Λασιθίου με το αεροδρόμιο ΚαστελίουΟ Αντιδήμαρχος  Οροπεδίου Λασιθίου, Στρατάκης Γιώργος, μπορεί να είναι άρτι αφιχθείς στο χαρτοφυλάκιο Υποδομών-Ανάπτυξης-Προγραμματισμού, αλλά τα πρώτα βήματα ήδη έγιναν και το μεγαληπέβολο σχέδιο πήρε τη μορφή συμφωνίας!

Σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με τις υποδομές και την ανάπτυξη της περιοχής, αντικείμενα που ανήκουν πλέον στις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μεταξύ πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την πολύωρη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, στο τραπέζι των συζητήσεων ετέθη πρωτίστως το θέμα της οδικής σύνδεσης του νέου αεροδρομίου Καστελίου με το οροπέδιο Λασιθίου, θέμα ιδιαίτερα μείζον. Αποφασίστηκε μεταξύ των δύο παραγόντων ότι ,από την περιοχή Τσούλη μνήμα έως και τη γέφυρα στον οικισμό Κάτω Μετόχι (δηλαδή εντός διοικητικών ορίων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου) θα εγγραφεί άμεσα στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου το ποσό των 400.000 ευρώ περίπου με τίτλο “Βελτίωση δρόμου και κατασκευή τεχνικών από Τσούλη μνήμα έως Χώνος Κάτω Μετοχίου”. Αντίστοιχο έργο από Κασταμονίτσα έως τα σύνορα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (θέση Τσούλη μνήμα) ύψους 700.000€, έχει ενταχθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2019, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Επίσης, αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συρματοκυβωτίων στον ποταμό Χαυγά ,μήκους ενός χιλιομέτρου στο ύψος του χωριού Μαρμακέτω με Τζερμιάδων, προκειμένου να ασφαλιστούν τα πρανή του ποταμού και να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

swell adv 2021

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, με Δήμαρχο τον Γιάννη Στεφανάκη, για ακόμη μια φορά αποδεικνύει τη σύγχρονη και προοδευτική ματιά του, με την οποία πάντα προσπαθεί και επιδιώκει μια ποιοτικότερη καθημερινότητα των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το γραφείο Τύπου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button