Κρήτη

Σύλλογοι Γονέων Κρήτης | Ζητούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης σε όλα τα σχολεία!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που πλήγηκαν από το σεισμό 5.8 ρίχτερ, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, στο νομό Ηρακλείου. Με αγωνία παρακολουθούμε τις τραγικές συνέπειες που έρχονται κάθε λίγο στο φως. Μετράμε έναν νεκρό άνθρωπο και αρκετούς τραυματίες, εκατοντάδες σπίτια γκρεμισμένα ή με σοβαρές ζημιές που τα καθιστούν ακατάλληλα, σχολεία με ρωγμές και πεσμένους σοβάδες.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και οι ανεπάρκειες του κράτους σε μέτρα και έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, ως μέρος ενός ευρύτερου ζητήματος, των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά. έργα), που η ομοσπονδία έχει αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ιδιαίτερα για το ζήτημα της σχολικής στέγης έχουμε εδώ και χρόνια επισημάνει στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, ένα από τα οποία είναι και η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης. Οι σοβαρές καταστροφές σε σχολεία κυρίως στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων (Δημοτικά Σχολεία Αρκαλοχωρίου, Νηπιαγωγείο Μελεσσών κ.α.) μαρτυρούν το δίκαιο αίτημα των γονέων για σύγχρονη σχολική στέγη, ασφαλή για τα παιδιά μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:


  • Μέτρα στέγασης και σίτισης των μαθητών και των οικογενειών τους που πλήγηκαν από το σεισμό.
  • Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση όλων των ζημιών και να γίνουν όλες οι αναγκαίες επεμβάσεις όχι μόνο στα σεισμόπληκτα αλλά σε όλα τα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αντισεισμικές προδιαγραφές.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων όπου αυτά κριθούν ακατάλληλα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button