ΚΡΗΤΗ

Συλλήψεις για το ύποπτο πλοίο που βυθίστηκε νότια της Κρήτης

Χειροπέδες «πέρασαν» οι άνδρες του λιμενικού στα πέντε άτομα του πληρώματος που επέβαιναν στο ύποπτο πλοίο που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Νοεμβρόυ όταν νότια της Κρήτης εντοπίστηκε ένα ύποπτο σκάφος, μήκους 40 περίπου μέτρων, με την ονομασία «Malpas» χωρίς σημαία και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το ύποπτο για παράνομες δραστηριότητες σκάφος, εντοπίστηκε από πλοία ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, τα οποία και το προσέγγισαν. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατούσε τη στιγμή εκείνη, τα στελέχη του Λιμενικού έδωσαν εντολή στον καπετάνιο του πλοίου να πλησιάσει το γρηγορότερο τις κοντινότερες ακτές της Κρήτης, προκειμένου να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ το «Malpas» έπλεε κανονικά προς το σημείο που του υποδείχθηκε, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε μικρό χρονικό διάστημα βυθίστηκε.

Το πλήρωμα του, πέντε ναυτικοί από τη Συρία – όπως δήλωσαν αργότερα οι ίδιοι – έπεσε στη θάλασσα και περισυνελέγη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην Ιεράπετρα, η Λιμενική Αρχή της οποίας έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close