ΚΡΗΤΗ

Σύγχρονος Δήμος: Για τον προυπολογισμό του 2018 στον δήμο Αγίου Νικολάου

Η παρούσα Δημοτική Θητεία βρίσκεται πλέον στο τέταρτο έτος και οδεύει στο τέλος της. Με βάση το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα που είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες αλλά και τον σχεδιασμό και τους στόχους της ίδιας της Διοίκησης το Δήμου, χρειάζεται η επόμενη περίοδος να προετοιμάσει μελέτες και παρεμβάσεις που θα παραδώσει στη επόμενη Δημοτική Αρχή.

Και αυτό θα είναι μια καλή συμβολή στα τοπικά πράγματα, λαμβανομένων υπόψη των αναγκών, των προβλημάτων , των ελλείψεων αλλά και των δυνατοτήτων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Θεωρούμε ότι πρέπει να ξεπεραστούν εμμονές και να αξιοποιηθεί ότι απόθεμα μελετών και σχεδίων υπάρχει στο Δήμο, που αποτελεί κτήμα όλων και αναζητούν τη συνέχεια και τη συμβολή της παρούσης Δημοτική Αρχής.

Πέραν των αυτονόητων παρεμβάσεων της καθημερινότητας , χρειάζεται να δώσουμε βάρος σε μελέτες και έργα που θα στοχεύουν στην βελτίωση των υποδομών, στην ποιότητας ζωής, στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
  • Βελτιώσεις του αστικού περιβάλλοντος στις πόλεις και στα χωριά με αξιοποίηση των όποιων μελετών υπάρχουν και εκπόνηση νέων.
  • Παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, του πλέον κρίσιμου για τον τουρισμό που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Προώθηση και ωρίμανση των μελετών που υπάρχουν (Βραχάσι, Μίλατος, Ελούντα), ανάθεση και εκπόνηση μελετών για Άγιο Νικόλαο , Καλό Χωριό, Πλάκα. Και όλα αυτά με στόχο και τη στήριξη των επαγγελματιών του χώρου .
  • Μελέτη των σχολικών μονάδων με βάση την προεργασία που υπάρχει ώστε να καλυφθεί μια πολύ μεγάλη ανάγκη.
  • Αγορά οικοπέδου και προώθηση τα της μελέτης κατασκευής νέου Δημαρχείου στον Άγιο Νικόλαο, στον Αστικό Ιστό.
  • Στήριξη της Κρουαζιέρας με την ολοκλήρωση της μελέτης για τον επιβατηγό σταθμό ,που αποτελεί προϋπόθεση για την ασφάλεια και τη βελτίωση των υποδομών.
  • Μεγαλύτερη προσπάθεια στα σχέδια των οικισμών και ξεκίνημα των διαδικασιών για επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου του Αγίου Νικολάου που ασφυκτιά.

Φυσικά άλλα εξ αυτών μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα και να ενταχθούν σε προγράμματα ενώ άλλα θα αποτελέσουν μια σημαντική παρακαταθήκη για τις Δημοτικές Αρχές.

Με βάση αυτές τις σκέψεις ψηφίζουμε τις υποχρεωτικές δαπάνες του προϋπολογισμού.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button