ΚΡΗΤΗ

Σύγχρονος Δήμος: Για την σχεδιαζόμενη παρέμβαση στην παραλία «Βούλισμα» Καλού ΧωριούΣτο προηγούμενο ΔΣ ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την χωροθέτηση λιμενικού έργου – προβλήτας, στην παραλία «Βούλισμα» Καλού Χωριού. Δόθηκαν μάλιστα διαβεβαιώσεις  και από τον παριστάμενο πρόεδρο του Καλού Χωριού ότι υπάρχει και σχετική απόφαση του Τ.Σ.  Επί πλέον η πρόταση παρουσιάστηκε ως μονόδρομος ανάμεσα σε τρείς προτάσεις που εξετάσθηκαν.Υπήρξαν αντιδράσεις από συμβούλους της  μειοψηφίας και ένα σύμβουλο της πλειοψηφίας για τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η παρέμβαση σε μία ιδιαιτέρου κάλλους περιοχή και τον κίνδυνο για την υποβάθμιση της ωραιότερης παραλίας του Δήμου.

Ευτυχώς με πρόταση του προέδρου κατόπιν της συζήτησης, αποφασίσθηκε η αναβολή του θέματος. Και τι προέκυψε στην πορεία;1ον: Το Τοπικό Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε πάρει καμία απόφαση!!!!. Μάλιστα σε ενημέρωση που ακλούθησε υπήρξε άρνηση έγκρισης  της πρότασης !!! Άρα το ΔΣ παραπλανήθηκε με στόχο την υφαρπαγή απόφασης . Μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου και μεγάλη η υποτίμηση του Δημοτικού Συμβούλου.

2ον: Σε συνάντηση πολιτών που έγινε στο Καλό Χωριό , υπήρχε καθολική άρνηση για στην πρόταση.

Τα συμπεράσματα είναι φανερά. Όμως αυτή λειτουργία του ΔΣ δεν μπορεί να συνεχισθεί. . Ο Δημοτικός Σύμβουλος,  πρέπει να βουλεύεται και να  αποφασίζει με σωστή ενημέρωση και να προστατεύεται. Αν όπως γίνεται συνήθως στο παρόν ΔΣ,  οι σύμβουλοι απλώς σήκωναν  το χέρι και επικύρωναν  απόψεις  του Δημάρχου, σήμερα θα είμαστε βαριά εκτεθειμένοι απέναντι στην κοινωνία που εκπροσωπούμε.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν ώστε να προστατεύεται  ο Σύμβουλος και το κύρος  του ΔΣ και να μπορούμε είμαστε ήσυχοι με τη συνείδηση μας. Διαφορετικά δεν έχει έννοια η παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων.

Άγιος Νικόλαος 21//2017

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close