ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Στο ίδιο έργο θεατής, για άλλη μια φορά ο Νομός Λασιθίου!Παρά την συσσωρευμένη εδώ και δεκαετίες αγανάκτηση για τις αδικίες που υφίσταται ο Νομός μας, παρά την σύσσωμη αντίδραση όλων των θεσμικών φορέων του Νομού μας αλλά και ολόκληρου του νησιού, παρά την (στα λόγια) κατανόηση και παραδοχή από όλους ότι ο Νομός Λασιθίου είναι παραγκωνισμένος σε θέματα ανάπτυξης, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποδομών, εν τούτοις το κομμάτι του ΒΟΑΚ που αφορά την περιφερειακή μας ενότητα, παραπέμπεται στις καλένδες.

Ο νέος οδικός άξονας είναι γνωστό ότι αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, τόσο για την ασφάλεια
και την ποιότητα των μεταφορών, όσο και για την ώθηση και επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας. Προϋπόθεση όμως και κορυφαία προτεραιότητα σε μια τέτοια αναπτυξιακή διαδικασία αποτελεί η ενιαία σχεδίαση και υλοποίηση του νέου οδικού άξονα που θα διασχίζει την Κρήτη καθ’ όλο της το μήκος, από τη Σητεία μέχρι και το Καστέλι Κισσάμου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συμπορευόμαστε με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς και την Λασιθιώτικη κοινωνία,
εκφράζοντας την αγωνία αλλά και την απαίτησή μας, να ολοκληρωθεί επιτέλους ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε άμεσα στην  υλοποίηση του σχεδιασμού του ενιαίου ΒΟΑΚ από τη μία έως την άλλη άκρη της Κρήτης. Ο Νομός Λασιθίου δεν θα ανεχτεί άλλες παλινωδίες και εμπαιγμούς. Οι όποιες προτεραιότητες και σχεδιασμοί αποτελούν καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, η οποία και θα καθορίσει ουσιαστικά την εντατικοποίηση των ενεργειών για την υλοποίηση του έργου.

Αρκετά με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Να αποσαφηνιστεί ρητά και αμετάκλητα η πολιτική
βούληση της κυβέρνησης για το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα του ΒΟΑΚ (Σητεία-Κϊσσαμος), συμπεριλαμβανομένων επιτέλους  και όλων των τμημάτων του Νομού Λασιθίου και με τις κάθετες συνδέσεις προς Ιεράπετρα.

swell adv 2021

Για έναν ενιαίο ΒΟΑΚ που θα συνδέει, θα ενώνει και δεν θα διχοτομεί την Κρήτη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο Πρόεδρος του Επιμελήτηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης                                                                   

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου, Μανόλης Πεπόνης


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button