ΚΡΗΤΗ

Στο φως το σκάνδαλο για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Στο φαντασμαγορικό φόντο των αποκαλύψεων για τις κομπίνες του «White House», της «White Porscha» και των ευνοούμενων παρατρεχάμενων, στην επιφάνεια έρχεται ένα ακόμη σκάνδαλο. Πρόκειται για την αυθαίρετη, εντελώς παράτυπη και χαριστική ανάθεση έργου, από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) σε εταιρείες του κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου.

Πιθανότατα κατόπιν άνωθεν «παραίνεσης» -εφόσον ο κ. Πολυχρονόπουλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- η σύμπραξη των εταιρειών «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ» και «Αρση ΑΕ» ανέλαβε τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Ηρακλείου. Και ήταν τέτοια η πρεμούρα της διοίκησης του ΟΛΗ να δώσει το έργο στον κ. Πολυχρονόπουλο, ώστε η σύμβαση υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου 2019, δηλαδή μερικές μόνο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και την διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

caffeine adv2020b

…και τώρα αρχίζει το πάρτι

Η νυν διοίκηση του ΟΛΗ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη φέρεται αποφασισμένη να ανοίξει τον όζοντα φάκελο των αποβλήτων. Στη σωρεία των παρατυπιών γύρω από τη σύμβαση, ξεχωρίζουν η πλήρης αντίθεση του ΤΑΙΠΕΔ (μοναδικού μετόχου του ΟΛΗ) και η απουσία έγκρισης εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας των τελών που εισπράττει ο ανάδοχος του έργου.

neratzoulis neo

Ο κ. Βαρδαβάς έχει ήδη συγκαλέσει δύο διοικητικά συμβούλια για το ζήτημα. Προσκάλεσε, μάλιστα, όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου προέδρου, κ. Απόλλωνα Φιλιππή μαζί με τους δικηγόρους οι οποίοι είχαν κρίνει νόμιμη της σύμβαση με τον κ. Πολυχρονόπουλο. Ομως ουδείς εξ αυτών εμφανίστηκε. Επειδή όμως τα ΔΣ συγκλήθηκαν κανονικά και κάποιο μέλος δεν δίστασε να ομολογήσει, απερίφραστα, ότι «ήταν εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπογραφεί η σύμβαση, παρά τις σοβαρές ελλείψεις».

Πηγή
Πρώτο Θέμα

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button