ΚΡΗΤΗ

Στις αρχές της νέας χρονιάς ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

Με μία πολλή μεγάλη είδηση κλίνει η φετινή χρονιά και δεν είναι άλλο από την εκκίνηση του διαγωνισμού παραχώρησης για τον ΒΟΑΚ. Η είδηση αρχικά βγήκε από την ομιλία του Υπουργού ΥΠΟΜΕ Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή προχθές και επιβεβαιώθηκε από στελέχη του Υπουργείου.

Έτσι σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες, στις αρχές της νέας χρονιάς αναμένεται να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού που στο πρώτο της στάδιο θα περιλαμβάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αυτό θα σημάνει και τον συναγερμό στους μεγάλους τεχνικούς ομίλους της χώρας που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού ένα τόσο μεγάλο έργο.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος αγγίζει το 1,5δισ.ευρώ με τις απαλλοτριώσεις να είναι το πρώτο μεγάλο θέμα λόγω κυρίως του κόστους τους. Οριστικά το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα είναι από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο με μήκος που ξεπερνά τα 180χλμ. για την δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Η εκκίνηση του διαγωνισμού με την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι το πρώτο βήμα καθώς στην επόμενη φάση για πρέπει οι ενδιαφερόμοι να καταθέσουν τις τεχνικές και δεσμευτικές οικονομικές τους προσφορές. Ο ΒΟΑΚ είναι η τελευταία εκκρεμότητα για τη δημιουργία νέου αυτοκινητόδρομου και με αυτή η χώρα συμπληρώνει το παζλ που έχει δημιουργήσει αυτά τα χρόνια.

neratzoulis neo

Στην παρούσα φάση το έργο δεν έχει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα (από την ΕΤΕπ), ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και οι απαραίτητες μελέτες. Εφόσον όλα κυλήσουν κανονικά μέσα στο 2019 θα μπορούσε να αναδειχθεί ανάδοχος και προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα για την κατασκευή του Βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button