ΚΡΗΤΗ

Στην ΔΕΘ οι απαντήσεις Μητσοτάκη στον Αρναουτάκη για τον ΒΟΑΚ!

Στη συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα έχει «αδιαμεσολάβητη» πληροφόρηση για τα θέματα όλων των περιφερειών της χώρας και πως η συνάντηση μαζί τους θα επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο μήνες. Ωστόσο, πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι, απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στα θέματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε εξηγήσεις για τη διαφαινόμενη ακύρωση των δυο διαγωνισμών που είναι ήδη στον αέρα για τον ΒΟΑΚ (στα τμήματα Χανιά – Ηράκλειο και Χερσόνησος – Νεάπολη) και κυρίως για το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

caffeine adv2020b

Στην Κρήτη ήδη αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στο οδικό δίκτυο (ήδη 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο 2019) ενώ πολλά από τα θανατηφόρα τροχαία σημειώνονται στον βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, που παραμένει σχεδόν στο σύνολο του χωρίς διαχωριστική νησίδα, με δεκάδες επικίνδυνα σημεία σε όλη την έκτασή του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης είπε πως ενδεχομένως στη ΔΕΘ να δοθούν κάποιες απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ενώ περιέγραψε και τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε στη συνάντηση για τα θέματα των υποδομών, τις στρεβλώσεις του νόμου 4412 για τα δημόσια έργα και τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Ειδικά για το θέμα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο ο περιφερειάρχης Κρήτης έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης του υπάρχοντος αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης» μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

neratzoulis neo

Επί όλων αυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει απαντήσεις, υποσχέθηκε πάντως στους περιφερειάρχες πως θα εγκατασταθεί στα γραφεία τους τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, όπως στα γραφεία των υπουργών, για να επικοινωνούν απευθείας με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button