ΚΡΗΤΗ

Στα μπλε το κτίριο της Περιφέρειας ΚρήτηςΤο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο φωτίστηκε απόψε με μπλε χρώματα σε μια συμβολική κίνηση τιμής για την παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη.

Ήταν μια εκδήλωση από τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρας μας, η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται αρωγός σε όλες τις δράσεις που προσβλέπουν στην ενίσχυση της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσον αφορά σε σημαντικά ζητήματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του Διαβήτη και του Νεανικού Διαβήτη, που αποτελεί ένα νόσημα που αυξάνει την ευπάθεια των ατόμων έναντι του νέου Κορωνοϊού και των επιπλοκών του», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Ν. Βαμβακάς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη ως προς την υποστήριξη των φετινών του δράσεων κατά την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και συγκεκριμένα στη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης με μπλε χρώμα ως ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης καθώς και στην προμήθεια υφασμάτινων μη χειρουργικών μασκών, προκειμένου να διατεθούν σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς και στα μέλη του συλλόγου», ανέφερε.

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Σύμβουλος επί των θεμάτων Εθελοντισμού και διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς και οργανώσεις, Γωγώ Μηλάκη, τόνισε πως «πρόκειται για μία νόσο πολύ συχνή αφού πάνω από ένα εκ. παιδιά νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 1/10 συνανθρώπους μας θα διαγνωστεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους με σακχαρώδη διαβήτη, μια νόσος που αφορά 200 εκ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και πάνω από ένα εκ. Έλληνες. Για τους λόγους αυτούς ευαισθητοποιούμαστε για να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές που νοσούν με στόχο την πρόληψη και θεραπεία της νόσου που είναι σημαντικό στις εποχές που ζούμε και ειδικά στις συνθήκες του κορονοϊού».

swell adv 2021

Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος διοργάνωσε σήμερα δράσεις ανά την Κρήτη για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, έτσι όπως εξήγησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεοτόκης Θεοδούλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τόνισε πως εκτός από το κτίριο της πλατείας Ελευθερίας, θα φωτιστούν επίσης το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), το Δημαρχείο Ρεθύμνου, και το Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μάσκες σε παιδιά με νεανικό διαβήτη

Ακόμα, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο 1000 υφασμάτινες μάσκες οι οποίες θα διανεμηθούν από το Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ, το Διαβητολογικό Κέντρο του Βενιζελείου και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε παιδιά και οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη. Μέρος τους θα διανεμηθεί, επίσης, στα μέλη του Συλλόγου σε κάποια από τις μελλοντικές δράσεις του, μόλις οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν την διοργάνωσή τους με φυσική παρουσία.

Διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (https://tinyurl.com/pasined-2020)

Παράλληλα, από τις 19.00 έως τις 20.30 πραγματοποιείται διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση (webinar) με θέμα το διαβήτη, με το παρακάτω πρόγραμμα:

19:00-19:05 Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ (Βερίγο Νικόλαο)

19:05-19:15 Επιπτώσεις COVID-19 στον Διαβήτη (Md. Τεντολούρη Νικόλαο)

19:15-19:25 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση

του διαβήτη (Δευτεραίο Δημήτριο, Sales Specialist, Abbott)

19:20-19:30 Πορεία ανάπτυξης του διαβήτη στην Κρήτη. (Md Μαμουλάκη Δημήτριο)

19:30-19:50 Η τεχνολογία στον σακχαρώδη διαβήτη το 2020 (Md Παππά Άγγελο)

19:50-20:00 Σύγχρονες ινσουλίνες (Md Αρβανιτάκη Θεοδοσία)

20-00-20:10 Παρουσίαση ΕΛ.Ο.ΔΙ (Πρόεδρος ΕΛΟΔΙ Λούβαρη Βασιλική)

20-10-20:20 YLD – IDF EUROPE (Μπουμάκη Κωνσταντίνα).

20-20-20:30 Ερωτήσεις επισκεπτών.

Η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση γίνεται με χορηγούς την Medtronic Hellas, την Abbott Diabetes Care και φυσικά με την εθελοντική δράση των μελών του Συλλόγου.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button