ΚΡΗΤΗ

Στα κάγκελα οι ταξιτζήδες της Κρήτης – Νέο πολυνομοσχέδιο φέρνει τα πάνω-κάτω

Στα «κάγκελα» οι οδηγοί ταξί σε όλη τη χώρα και την Κρήτη καθώς το πολυνομοσχέδιο φέρνει τα πάνω-κάτω στο μεταφορικό τους έργο.

Όπως επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές και τα ΙΧ θα μπορούν να μεταφέρουν πελάτες τινάζοντας «στον αέρα» τη δουλειά και το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα μάλιστα τα ταξί έμειναν ακινητοποιημένα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Τι αλλάζει στα ταξί λόγω πολυνομοσχεδίου…..

Ανοίγει η αγορά των οργανωμένων εκδρομών, περιηγήσεων και μεταφοράς μαθητών.

Καταργείται το όριο των 1.500 κυβικών για τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα που εκμισθώνονται. Η ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως θα έχει ελάχιστη διάρκεια 6 ωρών αντί 12 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Θα επιτρέπεται η μεταφορά άνευ κομίστρου πελατών τουριστικών καταλυμάτων με επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα, είτε ιδιοκτησίας των καταλυμάτων είτε κατόπιν χρηματοδοτικής μίσθωσης από τα σημεία αφίξεως ή αναχωρήσεως μέχρι τις εγκαταστάσεις των καταλυμάτων αυτών και αντίστροφα.

Θα επιτρέπεται στις εταιρείες και στους συνεταιρισμούς ταξί να συνάπτουν συμβάσεις για ολική ή μερική εκμίσθωση ταξί με τουριστικά καταλύματα και με κόμιστρο που θα διαμορφώνεται με ελεύθερη διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των πελατών των καταλυμάτων από τα σημεία αφίξεως ή αναχωρήσεως μέχρι τις εγκαταστάσεις των καταλυμάτων και αντίστροφα.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close