ΚΡΗΤΗ

Στα Χανιά ο Υπ.Εξ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο – Η υποδοχή από τον πρωθυπουργό

Στο πατρικό του σπίτι στο Ακρωτήρι o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη  υποδέχθηκαν στις 20.45 το βράδυ της Δευτέρας, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo και τη σύζυγό του Susan Pompeo.

Οι κ. Μητσοτάκης και Pompeo συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

caffeine adv2020b

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ  Πομπέο, έφτασε το βράδυ στα Χανιά, με ειδική πτήση από τη Θεσσαλονίκη.

Το Boeing 757 των ΗΠΑ προσγειώθηκε περίπου στις 20:00 στη βάση της Σούδας και τον Αμερικανό υπουργό υποδέχτηκε η πρέσβης και διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, κα. Ελένη Σουρανή.

neratzoulis neo

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την μεταφορά με αυτοκινητοπομπή του κ. Πομπέο, στο σπίτι του πρωθυπουργού, το οποίο είναι κυριολεκτικά απόρθητο φρούριο.

Ο πρωθυπουργός που έφτασε και αυτός απόψε στα Χανιά και ο Μ. Πομπέο θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας και στη συνέχεια, στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Επίσης αύριο στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης (17:00), ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Στις συναντήσεις των δυο ανδρών, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button