ΚΡΗΤΗ

Σούδα: Επιχείρησε να εμβολίσει όχημα του Λιμενικού

Η καταδίωξη αντρών του λιμενικού σώματος της Σούδας, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 10 αλλοδαπών που στερούνταν νόμιμων εγγράφων, ενός διακινητή των παράνομων αλλοδαπών αλλά και ενός ακόμη άντρα ελληνικής υπηκοότητας που φέρεται να ήταν συνεργός.

Όλα ξεκίνησαν, αφού αποβιβάστηκαν από το πλοίο της γραμμής οι αλλοδαποί που είχαν καταγωγή το Ιράν και το Ιράκ και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς ένα συγκεκριμένο όχημα που τους περίμενε σταθμευμένο εντός του λιμένα.

caffeine adv2020b

Την ίδια ώρα οι λιμενικοί τους παρακολουθούσαν και μόλις έφθασαν στο Ι.Χ, ζήτησαν να κάνουν έλεγχο.

Τότε ο οδηγός του οχήματος, με καταγωγή το Μαρόκο, στην προσπάθειά του να τους αποφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να εμβολίσει το όχημα των Λιμενικών, ενώ λίγο έλειψε να τραυματίσει και λιμενικούς.

neratzoulis neo

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Λεωφόρο Σούδας.

Οι λιμενικοί όπως αποδείχτηκε «έπιασαν λαβράκι», προχωρώντας στην εξάρθρωση κυκλώματος μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών από τον Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη και τελικό προορισμό την Ιταλία.

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα και συγκεκριμένα ο διακινητής του κυκλώματος, οι 10 αλλοδαποί αλλά και ένας Έλληνας, στο σπίτι του οποίου στην Κισσαμο Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γραφείο Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Χανίων, επρόκειτο να μεταφερθούν τα 10 άτομα μέχρις ότου στη συνέχεια επιβιβαστούν σε κάποιο σκάφος και μεταφερθούν στην Ιταλία.

Πλέον και οι 12 είναι αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου και εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button