ΚΡΗΤΗ

SOS από τον περιφερειάρχη Κρήτης για το πλοίο-βόμβα

Την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη προκάλεσε το ζήτημα της παρουσίας των 410 τόνων εκρηκτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την κατάσχεση του πλοίου «Ανδρομέδα». Ο περιφερειάρχης με επείγουσα επιστολή του στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, επισημαίνει τον κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια που εγκυμονεί η ύπαρξη εκρηκτικών στα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων και ζητά να ενεργήσουν άμεσα ώστε να απομακρυνθούν.

Η επιστολή του κ. Αρναουτάκη στάλθηκε πριν από λίγο και αναφέρεται στον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εκρηκτικές ύλες υπάρχουν και στο λιμάνι των Χανίων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου και το σχετικό έλεγχο των Λιμενικών Αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου.
Ως Περιφέρεια Κρήτης σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και από λιμάνι των Χανίων, για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με τιμή,

Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης»

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close