ΚΡΗΤΗ

Σκέψεις να μείνουν κλειστά τα ξενοδοχεία σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα λόγω κορωνοϊούΜια κατάσταση χωρίς προηγούμενο έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει και ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα, με την οικονομική ζημιά να είναι ήδη φανερή, μετά από συνεχόμενα χρόνια ανόδου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλης Βαρκαράκης που εκπροσωπεί ξενοδόχους του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι περιέγραψε την κατάσταση που οι ξενοδόχοι καλούνται να ξεπεράσουν με πολύ δύσκολες αποφάσεις να πρέπει να παρθούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως είπε ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των ξενοδόχων στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα ξενοδοχεία της περιοχής. Ένα ενδεχόμενο που θα γίνει όχι μόνο λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επισκεπτών και της οικονομικής ζημιάς που θα έχουν, αλλά και γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει σε περίπτωση που καταγραφούν κρούσματα μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Το ενδεχόμενο να μπει ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε καραντίνα για 14 ημέρες μοιάζει χειρότερο από το να μην ανοίξει καθόλου, και έτσι το σενάριο αυτό συζητείται στα σοβαρά.

Παράλληλα οι δυνατότητες του συστήματος υγείας της Κρήτης και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυξημένες απαιτήσεις με μεγάλο αριθμό ασθενών τουριστών είναι επίσης κάτι που προβληματίζει σοβαρά τους ξενοδόχους.

swell adv 2021

Ο κ. Βαρκαράκης τόνισε πως απαιτείται ψυχραιμία από όλο τον τουριστικό κλάδο της περιοχής ώστε να παρθούν σωστές αποφάσεις, πριν την έναρξη της σεζόν

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αυτή τη στιγμή όπως λέει οι κρατήσεις είναι πρακτικά ανύπαρκτες, οι ακυρώσεις είναι πάρα πολλές, ενώ όλα τα γκρουπ της αρχής της σεζόν έχουν ακυρωθεί και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις συνέπειες.

Το ενδεχόμενο μειώσεων στις τιμές, τόνισε πως θα επηρεάσει πολύ αρνητικά τις επόμενες σεζόν οι οποίες αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρέπει να ξεκινήσουν με εξίσου χαμηλές τιμές και δεν θα πρέπει να συμβεί, τόνισε.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button