ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Ζωοτροφές για την σίτιση των αδέσποτων ζώων της περιοχής

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ζωοτροφές για την κάλυψη αναγκών των αδέσποτων ζώων της περιοχής παρέλαβε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου ο Δήμος Σητείας.

Όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ελένη Πλατανάκη σχετικό αίτημα υπεβλήθη στην ΚΕΔΕ, έγινε αποδεκτό και χθες παρελήφθησαν τρεις παλέτες με ζωοτροφές.

“ΧΡΥΣΟΣ

«Πρωτοχρονιάτικο δώρο για το Δήμο μας, τρεις παλέτες ζωοτροφών, που θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες και στον Φιλοζωικό Σύλλογο, αλλά και σε εθελοντές φιλόζωους που φροντίζουν αδεσποτάκια (γατιά και σκυλιά) στο Δήμο μας. Είμαστε χαρούμενοι, είναι ένα βήμα παραπάνω για να βοηθηθεί  το έργο του Δήμου και των εθελοντών για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας», τόνισε η κ. Πλατανάκη απευθύνοντας ευχαριστίες προς την ΚΕΔΕ και την εταιρεία που προσέφερε τις ζωοτροφές.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι λόγω και των αλλαγών της νομοθεσίας από την νέα χρονιά, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων.

“IN_AND_OUT

Τη διαδικασία για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων έχουν αναλάβει από το Δήμο Σητείας η κ. Πλατανάκη και ο κ. Αριστοτέλης Μεραμβελλιωτάκης.

«Ο νόμος έχει αλλάξει, είναι πιο αυστηρός από την επόμενη χρονιά. Ενημερωνόμαστε λοιπόν κι εκπαιδευόμαστε ώστε να οργανώσουμε το κομμάτι των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, με την συμβολή πάντα των εθελοντών. Ο νόμος δίνει αρκετές δυνατότητες, για την κατασκευή καταφυγίων, κτηνιατρείων, την προμήθεια οχήματος περισυλλογής με σκοπό να βοηθηθεί όλο αυτό το κομμάτι.

Mechanical Solutions

Η συμβολή βέβαια του Φιλοζωικού Συλλόγου είναι ανεκτίμητη, η μέχρι τώρα συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Θα συνεχίσουμε με μία συνάντηση την νέα χρονιά, να δούμε και ποιοι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο δεδομένου ότι έχουμε εθελοντές φιλόζωους, που μπορούν να έχουν αναδοχή, να φιλοξενήσουν αδέσποτα ζώα για κάποιο χρονικό διάστημα στο σπίτι τους μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία υιοθεσίας. Το σύνθημα είναι: κανένα αδεσποτάκι στο δρόμο».

Για τα δεσποζόμενα

Παράλληλα υπενθύμισε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων όσον αφορά την στείρωση και το τσιπάρισμά τους.

«Θέλουμε τη βοήθεια των συνδημοτών μας. Δυστυχώς έχουμε πολλές εγκαταλείψεις ζώων σε διάφορα σημεία της περιοχής μας. Είναι δύσκολο αυτό. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος προσπαθεί, ο Δήμος προσπαθεί, χρειάζεται όμως  η συνδρομή των πολιτών. Αυτήν την περίοδο, προς το παρόν δεν έχουμε αδέσποτα στην πόλη, γίνεται άμεσα η περισυλλογή τους, ευελπιστούμε ότι τη νέα χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να αντεπεξέλθουμε και με τις δυνατότητες που δίνουν τα προγράμματα, Φιλόδημος και Άργος».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button