ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Το αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου στην αρμοδιότητα του λιμενικού ταμείουΤη μελέτη οριοθέτησης χώρων προς εξομοίωση με ζώνη λιμένα Κουρεμένου Δήμου Σητείας παρέλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Στόχος είναι το αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου να περιέλθει στην αρμοδιότητα του ΔΛΤ Σητείας κάτι που προϋποθέτει μία διαδικασία εξομοίωσης όπως ανέφερε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Έχει γίνει μελέτη, το ΔΣ ενέκρινε ότι είναι σωστή, την παρέλαβε. Η μελέτη έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένουμε το επόμενο διάστημα, μέχρι τέλος του χρόνου την έγκριση της ώστε ακολούθως να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που έχουμε σχεδιάσει στον Κουρεμένο. Μεταξύ αυτών μία ράμπα, ένα αίτημα διαχρονικό της περιοχής το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Εμείς έχουμε στείλει ήδη τη μελέτη για την ράμπα του Κουρεμένου στο Υπουργείο Ναυτιλίας κι έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας. Μόλις λοιπόν εγκριθεί η εξομοίωση και έρθει στη δική μας ευθύνη το αλιευτικό καταφύγιο, θα προχωρήσει και η έγκριση της ράμπας για την κατασκευή.»

Ένα άλλο θέμα που συζήτησε το ΔΣ αφορούσε την σύνταξη Γ’ τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων ΔΛΤ Σητείας οικονομικού έτους 2020. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης, φέτος ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος διότι περιλαμβάνει στα έσοδα την εγγραφή ποσού 687.000 από το Φιλόδημος ΙΙ: «Έχουμε την έγκριση του έργου που αφορά μελέτες στο λιμάνι της Σητείας και στα αλιευτικά καταφύγια Κουρεμένου, Γούδουρα και Μόχλους τα οποία είναι στην διαδικασία εξομοίωσης ώστε νε έρθουν στην δική μας ευθύνη. Τα έσοδα λοιπόν συνολικά αφορούν ένα μεγάλο ποσό. Συνολικά ο προϋπολογισμός μας στα έσοδα ανέρχεται στα 1. 393.000. Έχουμε βεβαιώσει 546.000, έχουμε εισπράξει 351.000. Υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο ποσό που πρέπει να εισπραχτεί.

swell adv 2021

Μέχρι τώρα δεν έχουμε πιέσει τα καταστήματα που βρίσκονται στην χερσαία ζώνη για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την παραχώρηση στην χερσαία ζώνη για το 2020. Φέτος λόγω των συνθηκών κορωνοϊού υπήρξε μία ελαστικότητα. Όμως τώρα που είναι και η τελευταία δόση (31 Οκτωβρίου ) θα καλέσουμε τα καταστήματα να καταβάλουν το ποσό που οφείλουν ώστε να βελτιωθούν και τα οικονομικά δεδομένα, τα έσοδα του ΔΛΤ διότι διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα στην υλοποίηση έργων. Είναι γνωστό ότι λειτουργούμε ανταποδοτικά κι αν δεν εισπράξει το ΔΛΤ δεν θα μπορεί να υλοποιήσει έργα που έχει σχεδιάσει.»

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σχετικό με τα δύο προηγούμενα ήταν και το επόμενο θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση κι αφορούσε την  7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2020: «Υπάρχουν κάποια επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ τα οποία θέλουμε να αξιοποιήσουμε με την πρόσληψη προσωπικού. Όπως είναι γνωστό το ΔΛΤ δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, οπότε προσπαθούμε μέσω των προγραμμάτων που βγαίνουν να ενισχύεται το ΔΛΤ για να κάνουμε δράσεις κι εργασίες, διοικητικές, εξωτερικές. Έχουμε λοιπόν λάβει έγκριση από τον ΟΑΕΔ, για δύο προγράμματα, για ΑΜΕΑ με μία θέση και το ‘’Ανεργία 55-67‘’ όπου προβλέπονται τρεις θέσεις, διοικητικού, γενικών καθηκόντων, καθαριότητας. Σε αυτά τα προγράμματα η συμμετοχή του ΔΛΤ είναι 10% και 25% αντίστοιχα. Οπότε έπρεπε να έχουμε ένα συνολικό ποσό περίπου 30.000 ευρώ. Προχωρήσαμε λοιπόν αναγκαστικά στην αφαίρεση κάποιου εξοπλισμού και έργων τα οποία βέβαια δεν θα υλοποιούνταν (λόγω χρόνου), όπως για παράδειγμα η ράμπα στον Κουρεμένο. Όπως προαναφέρθηκε δεν μπορεί προς τον παρόν να υλοποιηθεί αφού δεν έχουμε πάρει την έγκριση, οπότε προσωρινά αφαιρούμε αυτά τα χρήματα και στην συνέχεια – αναμένουμε και τις εισπράξεις από τα καταστήματα – θα ξαναβάλουμε το απαιτούμενο ποσό για την υλοποίηση του έργου. Δεν το αφήνουμε, επισημαίνω, θα το υλοποιήσουμε. Σε ότι αφορά το προσωπικό το οποίο θα ενισχύσει το ΔΛΤ αναμένεται από τον επόμενο μήνα να αναλάβει καθήκοντα. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν πολύ στην υλοποίηση του προγραμματισμού, και στην βεβαίωση, είσπραξη εσόδων, στην αρχειοθέτηση, στην καθαριότητα της χερσαίας ζώνης – όπου έχει λήξει η σύμβαση του ατόμου που είχαμε – στην υλοποίηση ελαιοχρωματισμών σε διάφορες δράσεις κι εργασίες.»

Στην συνεδρίαση δόθηκε και παράταση αναφορικά με το έργο που υλοποιείται στον χώρο έμπροσθεν του Τελωνείου Σητείας, στην τρίγωνη πλατεία, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης πρόκειται για ένα μικρό έργο που περιλαμβάνει εργασίες σε όλη την χερσαία ζώνη, προϋπολογισμού 10.000. Προβλέπεται αποκατάσταση στα πέτρινα παγκάκια που υπάρχουν στον χώρο.  Αφαίρεση των πλακών του δαπέδου, αφαίρεση των σαθρών μπετό, τοποθέτηση εκ νέου καινούριων και επανατοποθέτηση των πλακών. Επίσης αντικατάσταση σε όσα πλακάκια είναι σπασμένα καθώς και δύο ζαρντινιέρες που έσπασαν κατά την αντικατάσταση των φοινίκων που είχαν προσβληθεί από το σκαθάρι. Η δράση έγινε το Μάιο και περιελάμβανε την αντικατάσταση 14 φοινίκων που είχαν καταστραφεί από την εισβολή του σκαθαριού.

Ακόμη το έργο περιλαμβάνει αρμολόγηση στο πέτρινο τοιχίο που είναι παλιό και που βρίσκεται στο πρώτο τμήμα της παραλίας της Σητείας που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΛΤ Σητείας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button