ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Στον Δήμο με απόφαση ΣτΕ παραμένει ο πρώην Δήμος Μακρύ Γιαλού

Στον Δήμο Σητείας θα υπάγονται πλέον οι 4 Τοπικές Κοινότητες (Χρυσοπηγή, Λιθίνες, Πεύκοι και Περβολάκια) πρώην Δήμος Μακρύ Γιαλού, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει ο Δήμος Ιεράπετρας με σκοπό την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος.

Πρόκειται για ένα θέμα που κρατάει σχεδόν 10 χρόνια όταν με υπουργό τον κ. Ραγκούση, σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Δήμος Μακρύ Γιαλού προβλεπόταν να ενωθεί με τους πρώην Δήμους Λεύκης, Ιτάνου και Σητείας και να αποτελέσουν τον νέο καλλικρατικό Δήμο Σητείας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξε η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και ο Δήμος Μακρύ Γιαλού προσαρτήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας. Στη συνέχεια, τα 4 Τοπικά Συμβούλια (Πεύκων, Χρυσοπηγής, Περβολακίων και Λιθινών) πήραν τις σχετικές αποφάσεις με τις οποίες ζητούσαν να ενωθούν με τον Δήμο Σητείας. Αφού ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ζητήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών (υπουργός ο κ. Καστανίδης) να προχωρήσει στην έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, με το οποίο οι 4 Τοπικές Κοινότητες ενώθηκαν με τον Δήμο Σητείας.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Ιεράπετρας με προσφυγή του στο ΣτΕ ζήτησε την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος και το ΣτΕ με την τελευταία του απόφαση απέρριψε τη σχετική προσφυγή.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button