Κρήτη

Σητεία | Οι σεισμολόγοι αναμένουν μετασεισμό άνω των 5 Ρίχτερ – Κλειστά τα σχολεία

Έντονη η ανησυχία των σεισμολόγων για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Περιμένουν δόνηση η οποία θα ξεπερνά τα 5 Ρίχτερ. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Σητείας και Ιεράπετρας.

Φτωχή χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τη μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη όπου χθες σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου και η οποία έγινε αισθητή ακόμα και σε Κύπρο, Αίγυπτο και Κυκλάδες.

Οι σεισμολόγοι αναμένουν μετασεισμό ένω των 5 Ρίχτερ ο οποίος θα δείξει οτι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Oπως τονίζουν χαρακτηριστικά η μετασεισμική ακολουθία μπορεί να εξελιχθεί πιο κοντά σε παράκτιες περιοχές και να προκληθούν ζημιές σε παλαιά και ετοιμόρροπα κτίρια.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στο σημείο, τόνισε ότι «δε γνωρίζουμε την “οροφή” της περιοχής και πόσο μεγάλο σεισμό μπορεί να δώσει» ενώ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ανέφερε πως η περιοχή μπορεί να δώσει μετασεισμό έως και 5,4 Ρίχτερ. Ο Βασίλης Παπαζάχος μίλησε για διαφοερτικά ρήγματα που προκάλεσε τους σεισμούς στην Κρήτη.


Κλειστά τα σχολεία σε Σητεία και Ιεράπετρα

Κλειστά θα παραμείνουν για σήμερα Τετάρτη τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Σητείας και Ιεράπετρας προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοψίες από ειδικά κλιμάκια.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στην περιοχή με εξαίρεση την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο καθώς επίσης και κατολισθήσεις στο εθνικά και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης στο cretapost.gr, τα συνεργεία ήδη εργάζονται πυρετωδώς για την απομάκρυνση των βράχων και καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν και πάλι οι δρόμοι σε κυκλοφορία.

Στην περιοχή θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκης, ο οποίος μαζί με το κλιμάκιο των μηχανικών θα επισκεφθεί κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button