Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Σητεία | Πάνω από 2 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων για το 2022, ήταν το θέμα που ξεχώρισε κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη.

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Ταμείου προχώρησε στη σύνταξη του σχεδίου του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, που -όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης- καταγράφει σημαντική αύξηση κι ανέρχεται στο ποσό των 2.156.252,33 €.

Mechanical Solutions

Τόσο κατά τη συνεδρίαση, όσο και στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιδάκης αναφέρθηκε στους λόγους της, στην αύξηση του προϋπολογισμού, στην έγκριση επιχορηγήσεων προς το Ταμείο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- 800.000 για την προμήθεια και την τοποθέτηση των πλωτών προβλητών στο λιμάνι της Σητείας. «Υπάρχει η έγκριση χρηματοδότησης, οπότε εγγράψαμε το ποσό στον προϋπολογισμό μας για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε μέσα στο 2022. Εμείς προχωράμε τις μελέτες για την ωρίμανση του έργου και πιστεύουμε ότι τον επόμενο χρόνο θα μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε», εξήγησε.

«Παράλληλα γίνεται μεταφορά των 680.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά μελέτες όπως ακτομηχανικές, ΜΠΕ, επεκτάσεις μόλων κι άλλες που αφορούν κυρίως το λιμάνι της Σητείας αλλά και αυτό του Κουρεμένου καθώς και τα αλιευτικά καταφύγια στο Μόχλος και στο Γούδουρα. Μεταφέρεται το ποσό της πίστωσης στο 2022 επειδή υπάρχει γενικότερα μία καθυστέρηση και βέβαια παράταση από το Υπουργείο. Οι μελέτες αφορούν κατά κύριο λόγο το λιμάνι της Σητείας και την ανάπτυξή του, στο πλαίσιο και των όσων προβλέπονται από το Master Plan του λιμανιού. Ευελπιστούμε όταν υλοποιηθούν οι μελέτες στο πλαίσιο του “Φιλόδημου”, να μπορέσουμε να τις εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για να υλοποιήσουμε κάποια μεγάλα έργα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 50.000 €, χρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας προς το Ταμείο για την επισκευή του κτηρίου του Λιμεναρχείου.

Για την πρόσληψη μηχανικού

«Επίσης υπάρχει μία έγκριση, για ένα χρόνιο αίτημά μας. Αφορά την έγκριση πρόσληψης ενός μόνιμου Πολιτικού Μηχανικού προκειμένου να βοηθήσει διότι έχει αποδεκατιστεί -όπως είναι γνωστό- η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Καθυστερούμε λοιπόν με τις εγκρίσεις και τις μελέτες μας, οπότε, αν καταφέρουμε να προσλάβουμε κάποιο μόνιμο μηχανικό, υπάλληλο του Ταμείου, θα μπορούμε να υλοποιούμε πιο γρήγορα όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Θα βοηθήσει στο να ανοίξει τα φτερά του το Ταμείο. Έχουμε λοιπόν εγγράψει στον προϋπολογισμό, στα έξοδα, τα ποσά της μισθοδοσίας. Εύχομαι να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η διαδικασία», τόνισε ο κ. Αντωνιδάκης.

Τα επιπλέον αγκυροβόλια

Στάθηκε και στα 45.000 €, που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2022 για την προμήθεια και την τοποθέτηση επιπλέον αγκυροβολίων. «Δηλαδή επιπλέον των 120 θέσεων σκαφών που προβλέπονται στο πλαίσιο της έγκρισης των 800.000, των πλωτών προβλητών, έχουμε βάλει κι εμείς από δικά μας κεφάλαια, το ποσό των 45.000 για να προσθέσουμε άλλες 24 θέσεις για αγκυροβόλια στο βορινό μόλο, μετά τους επαγγελματίες. Έχουμε λάβει την έγκριση του έργου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και μένει να δημοπρατήσουμε εντός του 2022. Το θεωρούμε σημαντικό γιατί αυξάνεται η δυναμική του λιμανιού», σημείωσε.

Ανάδειξη της ελιάς

Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε και η 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων του Ταμείου οικονομικού έτους 2021. Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης, «κατά βάση προβλέπεται το ποσό των 7.000, το οποίο εντάξαμε. Ενόψει του Διεθνές Διαγωνισμού Ελαιολάδου που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στην Σητεία, αλλά και γενικότερα στην κατεύθυνση στήριξης κι ανάδειξης του “Σητεία πόλη του ελαιολάδου και της ελιάς” αποφασίσαμε να αναδείξουμε το δέντρο της ελιάς και στην χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Για το σκοπό αυτό θα προμηθευτούμε 18 ζαρντινιέρες με μικρά ελαιόδεντρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά στην χερσαία ζώνη για να δείξουμε και περισσότερο οπτικά ότι είμαστε πόλη και περιοχή της ελιάς», κατέληξε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button