ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Πήραν εξιτήριο τρεις ασθενείς που ξεπέρασαν τον κορωνοϊόΕυχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αϊλαμάκης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από ασθενή που νοσηλευόταν στην κλινική COVID του νοσοκομείου Σητείας, πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι δύο συγχωριανοί του παίρνουν εξιτήριο και θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην κλινική παραμένουν ωστόσο, οι υπόλοιποι τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό ενώ όπως προσθέτει ο αντιδήμαρχος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Παλαίκαστρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

swell adv 2021

«Μόλις τώρα ενημερώθηκα τηλεφωνικά από χωριανό μας νοσηλευόμενο που επικοινώνησα μαζί του ,ότι αυτός και άλλοι δύο παίρνουν εξιτήριο…ένα ευχάριστο νέο που χαροποιει και συγκινεί όλους μας…τους ευχόμαστε να είναι σιδερένιοι και δυνατοί…. Θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα στο χωριό μας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Παραμένουν εντός κλινικής COVID-19 τέσσερις (4) .

Ευχόμαστε και σ αυτούς να πάρουν σύντομα το εξιτήριο…

Μέχρι και τώρα δεν έχει ακουστεί άλλο κρούσμα στη κοινότητα Παλαικάστρου που είναι και η ευχή όλων μας…

Αυτή τη στιγμή, δε κυκλοφορεί ουδείς συγχωριανος μου….όλοι εντός κατοικίας… ευχάριστη αντίδραση….. Υπεύθυνη στάση… Οι κεντρικοί δρόμοι άδειοι… Μονάχα το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπιτάκι του Άη Βασίλη, δίνουν μια όμορφη εικόνα στη άδεια κεντρική πλατεία, από τα αναμένα λαμπιόνια…

Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει ανταπόκριση στα καλέσματα τήρησης των μέτρων lockdown…
Υπομονή, εγκράτεια, πειθαρχία και όλα θα πάνε καλά… Αισιοδοξία…..όχι πανικός..».

Ζητούν rapid tests σε όλους τους κατοίκους

Μιλώντας πρόσφατα στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Αϊλαμάκης επισήμανε πως πρέπει να διενεργηθούν άμεσα rapid test σε όλους τους κατοίκους του Παλαίκαστρου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το γεγονός ότι πριν από τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων, υπήρχε μετακίνηση των κατοίκων σε γύρω περιοχές, καθιστά απαραίτητη τη διεξαγωγή rapid tests σε όλους του κατοίκους του Παλαίκαστρου, του Ζάκρου, αλλά και της Σητείας.

«Τα πρώτα rapid tests που διεξήχθησαν, έγιναν σε στενές επαφές των ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. Ο γενικότερος πληθυσμός του Παλαίκαστρου ακολούθησε στη συνέχεια και τα rapid tests σταμάτησαν όταν προέκυψαν τα 38 κρούσματα στο χωριό. Πολλοί κάτοικοι όμως τις προηγούμενες μέρες είχαν μετακινηθεί προς τη Σητεία και την περιοχή του Ζάκρου. Πρέπει να ελεγχθούν και αυτοί οι συμπολίτες μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος.


Σχετικά άρθρα

Back to top button