Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΣητεία: «Όχι» είπαν οι κάτοικοι στο αιολικό πάρκο

Σητεία: «Όχι» είπαν οι κάτοικοι στο αιολικό πάρκο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Με κυρίαρχο σύνθημα, «Όχι άλλα αιολικά στα Σητειακά βουνά», κάτοικοι, συλλογικότητες και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής κατά των αιολικών, πραγματοποιώντας περίπατο-διαμαρτυρία στο Γεωπάρκο της Σητείας.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ενάντια, όπως είπαν οι κάτοικοι, «στην υποβάθμιση του Δήμου Σητείας μέσω της επερχόμενης επέλασης των βιομηχανικών έργων ΑΠΕ».

mechanical adv 2021

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στο αιολικό πάρκο, με τον δήμαρχο κ. Ζερβάκη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο να τονίζει ότι «η τοπική κοινωνία ζητά αλώβητα και ανέπαφα τοπία που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη».

apostolakis adv 2

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή της Σητείας θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο είδος του τουρισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή: εναλλακτικός τουρισμός (φυσιολατρικός, περιπατητικός), αγροτουρισμός, γεωτουρισμός (σπηλαιολογικός), θρησκευτικός και αρχαιολογικός.

Όπως αναφέρουν άλλωστε κάτοικοι και φορείς της περιοχής, η συγκεκριμένη επένδυση δεν δημιουργεί ούτε θέσεις εργασίας, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε ανταποδοτικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σητείας έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή του Δήμου Σητείας, το οποίο και εντάσσεται στο Υβριδικό έργο του Αμαρίου.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-