Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των φορολογικών διευκολύνσεων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή φορέων και συλλόγων της Σητείας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών, με θέμα την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων τους για τη διευκόλυνση φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022.

Μέχρι τώρα γινόμασταν μάρτυρες των εξαγγελιών της Κυβέρνησης να μετατρέπονται σε «λόγια του αέρα». Όμως αυτό που συμβαίνει με ψηφισμένες από την ίδια ρυθμίσεις για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σητεία, δεν έχει προηγούμενο.

“IN_AND_OUT

Τέσσερις μήνες μετά, εκείνοι βλέπουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται και μαζί με τις προσαυξήσεις να δημιουργούν ασφυξία. Στην κοινωνία της Σητείας υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για την καθυστέρηση υλοποίησης της παράτασης πληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων τους.   Όταν η ίδια η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει δικές τις διατάξεις για φορολογικές διευκολύνσεις αποδεικνύει την ανικανότητα του «επιτελικού» της κράτους, καθώς όσα υπόσχεται είναι εικονικά.

Κατά τα άλλα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ό,τι υπόσχεται, ό,τι εξαγγέλλει το κάνει πράξη…

Mechanical Solutions

Αναλυτικά η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Κ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 15/10/2022».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή των:

  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Νομού Λασιθίου
  • Εμπορικός Σύλλογος Σητείας
  • Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας
  • Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου ΣΗΤΕΙΑΣ
  • Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων  Επαγγελματιών Ν. Λασιθίου

Στην οποία επισημαίνεται ότι: « μετά από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την πόλη μας στις 15/10/2022 και που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε ένα μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, δόθηκε μια διευκόλυνση σε αυτές τις επιχειρήσεις με την υπ’ αριθ.  Α1163/16-11-2022 απόφαση Υπουργείου Οικονομικών που έδινε παράταση μέχρι και τις 18-04-2023 στις προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, και ρυθμίσεων  μέτρο όμως που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί με αποτέλεσμα όλες οι πληγείσες επιχειρήσεις να εμφανίζουν ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη που αυξάνονται κάθε μήνα με τις ανάλογες προσαυξήσεις  που δημιουργούν πλείστα προβλήματα όπως αδυναμία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας μέχρι το κίνδυνο  λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Περαιτέρω παρόλο που έχει βγει η Δ.15/Δ’/116463/5.12.  απόφαση του Υπουργείου Εργασίας περί αναστολής  καταβολής  των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι (6) μήνες, ούτε αυτή έχει εφαρμοστεί με αποτέλεσμα κάθε τέλος του μήνα αυτές οι πληγείσες επιχειρήσεις που προσπαθούσαν να παραμείνουν όρθιες να έχουν υποχρέωση καταβολής όλων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους. Και φυσικά καθώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν να έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα μεγάλα ποσά ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν πρόβλημα και στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας και ακόμα περισσότερο φόβο επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης .

Ζητούν: «άμεσα να ενημερωθεί το taxisnet  το ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ ως προς τις ημερομηνίες αναστολής πληρωμών βάσει της ΠΟΛ1163/2022  και της Δ.15/Δ’/116463/5.12.2022 απόφασης  και της  και την διαγραφή των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί από την 15/10/2022 και έπειτα.

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button