ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Fake news η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του βιολογικού σταθμούΚατηγορηματικά διαψεύδεται από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΣ φημολογία των τελευταίων ημερών, έπειτα από αναφορά ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου, βάσει της οποίας σημειώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου που αφορά τον covid -19 στα λύματα της Σητείας.

Η ΔΕΥΑΣ, έχει υπογράψει με το εργαστήριο δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνται δειγματοληψίες λυμάτων από τον Βιολογικό της Σητείας. Οι δειγματοληψίες γίνονται κάθε εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης όσο και ο Διευθυντής της επιχείρησης κ. Σταύρος Ψωμαδάκης, καμία ισχύ δεν έχει η προαναφερθείσα φημολογία, αφού βάσει των αποτελεσμάτων των αναλύσεων όλα τα δείγματα των λυμάτων είναι αρνητικά, δεν υπάρχει ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Ψωμαδάκης, εάν και εφ’ όσον αυτό το δεδομένο αλλάξει, η ΔΕΥΑΣ πρώτη θα το αναφέρει. Δεν χρειάζεται όμως να δημιουργείται αναστάτωση στον κόσμο για κάτι που δεν ισχύει.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και σε αυτά που γράφουμε. Διότι διαφορετικά δημιουργούμε τεράστια ανησυχία στον κόσμο κι αυτό δεν είναι σωστό. Βγήκε μία είδηση, η οποία δυστυχώς ήταν εσφαλμένη. Θα πρέπει να διασταυρώνεται η πληροφορία και μετά να γράφεται, να λέγεται. Η Σητεία ήταν, είναι και πιστεύω και στο μέλλον να είναι η πιο υγιής, καθαρή πόλη χωρίς κρούσματα και ιικό φορτίο. Έχουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων, τα οποία είναι μηδενικά. Τα αποτελέσματα τα ανακοινώνουμε εμείς επίσημα ή ο Δήμος. Διότι διαφορετικά προκαλείται μεγάλη αναστάτωση κι αυτό δεν είναι σωστό. Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα που δεν είναι διασταυρωμένα, δεν είναι αληθή».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button