Κρήτη

Σητεία | Χαρίζουν στην ΥΠΑ το αεροδρόμιο και το υπουργείο δεν το δέχεται!

Ένα αεροδρόμιο – «κόσμημα», απολύτως λειτουργικό, που κατασκευάστηκε στην όμορφη Σητεία και για το οποίο καλλιεργήθηκαν προσδοκίες, να  χαρίζεται στην ΥΠΑ αλλά το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να μην το δέχεται!

Το αεροδρόμιο αυτό λοιπόν που ουσιαστικά ήταν ειδικού σκοπού, με μεγάλες όμως δυνατότητες, αφού εξυπηρετεί πολλές ιδιωτικές πτήσεις, όπως τη φετινή χρονιά, φαίνεται πως δεν το θέλει κανείς, προφανώς λόγω υψηλού λειτουργικού κόστους…

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μιλώντας για το θέμα στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, έκανε λόγο για παθογένειες που δυστυχώς δεν αφήνουν αυτή την προσπάθεια να προχωρήσει.

«Το χαρίζουμε στην ΥΠΑ, εδώ και καιρό, αλλά δε γνωρίζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως επίσης και τι σκοπούς έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την ηγεσία του οποίου ο δήμος Σητείας, εδώ και περίπου 23 χρόνια, δηλαδή από το 1998, έχει διαρκή αλληλογραφία χωρίς όμως αποτέλεσμα!», είπε χαρακτηριστικά ενώ με το τελευταίο έγγραφο που εστάλη στον δήμο πριν δύο μήνες, το Υπουργείο ζητά ένα σωρό χαρτιά ενώ … άκουσον άκουσον (!) οι δασικοί χάρτες στην περιοχή δείχνουν ότι το αεροδρόμιο είναι δασική έκταση!


Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το δημοτικό αεροδρόμιο της Σητείας είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά που διαθέτει ο δήμος κι έχει καταφέρει να πετύχει πληρότητες στα ξενοδοχεία που ξεπερνούν ακόμη και το 80%, τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ζερβάκης.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή είναι η εικόνα που έχουν οι τουριστικοί παράγοντες της περιοχής ενώ όπως σημείωσε εάν αυτή η τουριστική κίνηση συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι η Σητεία θα πιάσει τα επίπεδα του … 2019!


Σχετικά άρθρα

Back to top button