ΚΡΗΤΗ

Σητεία: Αυτοί είναι οι στόχοι της νέας δημοτικής αρχής για την καθαριότητα

Τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής έθεσε ο Δήμαρχος Σητείας κος Γιώργος Ζερβάκης, με αφορμή τον ορισμό αντιδημάρχων στους τομείς Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Διαβάστε αναλυτικά:

caffeine adv 2021

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

με αφορμή τον ορισμό των αντιδημάρχων ανά τομέα ανάληψης καθηκόντων, κρίνουμε αναγκαίο να σας παρουσιάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως νέα δημοτική αρχή.

neratzoulis neo

Στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος η συμμετοχή σας είναι ο βασικός πυλώνας για την επίτευξη όσων οραματιζόμαστε, για έναν Δήμο αισθητικά αναβαθμισμένο και ποιοτικά πιο φιλόξενο για τις επόμενες γενιές.

Η Καθαριότητα της πόλης και των χωρίων μας, δεν είναι μονάχα θέμα υπηρεσιακό μα πρωτίστως θέμα Πολιτισμού και Αρχοντιάς.

Η ανάδειξη του τόπου μας και η μοναδικότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος εξαρτάται και από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας.

Ως νέα δημοτική αρχή στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση τόσο των φορέων όσο και των δημοτών για μια πιο άμεση εφαρμογή δυναμικών πρακτικών σε σχέση με θέματα όπως:

  • Ολοκληρωμένη και συστηματική ανακύκλωση στο σύνολο του Δήμου Σητείας
  • Σύναψη εταιρικής συνεργασίας με τους συλλόγους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την στοχευμένη αποκομιδή των απορριμμάτων ανά επιχείρηση (ειδικά ρευστά, χημικά, έλαια κ.α.)
  • Χωροθέτηση ειδικών χώρων εναπόθεσης βιομηχανικών απορριμμάτων και οικοδομικών υλικών
  • Σχεδιασμός και αναδιάταξη σημείων συλλογής οικιακών απορριμμάτων βάσει αποτύπωσης των πραγματικών αναγκών ανά περιοχή και ανά χρονική περίοδο
  • Ανανέωση και αγορά σύγχρονων μηχανημάτων πρασίνου και καθαριότητας
  • Έμπρακτη επιβράβευση εθελοντικών ομάδων που εξωραΐζουν παραλίες, δρόμους, πλατείες και εν γένει ατόμων που καλλιεργούν στην πράξη την οικολογική παιδεία και την κοινωνική συνείδηση
  • Κατάρτιση αυστηρού πλαισίου συστάσεων και εφαρμογή κανονισμού παραβάσεων για όσους συστηματικά ευθύνονται για την κάθε μορφής ρύπανση στα όρια του Δήμου Σητείας
  • Άμεση κατάρτιση μελετών για την εξασφάλιση χώρων Πρασίνου στην πόλη και τα χωρία του δήμου μας ώστε να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δενδροφυτεύσεις τους

Ωστόσο είναι βέβαιο πως όλα τα παραπάνω θέματα για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, απαιτείται όλοι να ανταποκριθούμε στο μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Ως νέα Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε,

«Μαζί με τον Πολίτη, για το καλό του Τόπου μας».

Δήμαρχος Σητείας

Γιώργος Ζερβάκης»

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button