ΚΡΗΤΗ

Σητεία, Αθερινόλακκος: Οριστική εξαγορά από το Κατάρ

Η εταιρεία Powerglobe προχώρησε στη συμφωνία αγοράς έκτασης στον Αθερινόλακκο προκειμένου να αναπτύξει το σχέδιό της με τίτλο «Power4Crete», το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση ενός πλωτού τερματικού LNG και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με σκοπό την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού.

Το έργο

brands heaven2021

Το έργο αποτελείται από την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτοπροστατευτικών Powerboats, αυτοεγκατεστημένων πλατφορμών επαναεριοποίησης, πλωτών αποθηκευτικών μονάδων και αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς στον Αθερινόλακκο.

Το έργο «Power4Crete» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνδυάζοντας την πλωτή γενιά και την εγκατάσταση FSRU. Είναι μια ιδανική ιδέα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μη διασυνδεδεμένους τόπους (νησιά) με το κύριο δίκτυο ηλεκτρισμού της γης, δήλωσε ο Δρ Youssef Hegazy.

neratzoulis neo

Σύμφωνα με το Qatar Gulf news που δημοσίευσε την είδηση, η αξία της αγοράς της σχετικής έκτασης ανήλθε σε 3,36 εκατ. ευρώ, ενώ του όλου σχεδίου εκτιμάται σε 12 εκατ. ευρώ με ολοκλήρωση το Νοέμβριο του 2020.

Η POWERGLOBE έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα έξι εμπειρογνωμόνων της ελληνικής ενέργειας στο Ηράκλειο, υποστηριζόμενες απευθείας από το γραφείο της Ντόχα. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει γραφείο ανασκόπησης και ανάλυσης της αγοράς στον Πύργο Αθηνών.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button