ΚΡΗΤΗ

Σύγχρονος Δήμος: Για τις κατασκευές στο λιμάνι Αγίου Νικολάου

Μέσα στα πολλά γεγονότα των ημερών, έχουμε και τα τοπικά μας. Παραθέτουμε την άποψη μας για τις κατασκευές στο λιμάνι Αγίου Νικολάου. Κυρίως για τη διαδικασία που αναδεικνύει τη νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτή εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο στο θέμα της μετακίνησης του περιπτέρου.

Συνεδρίαση 15ης Ιουλίου 2015

caffeine adv2020b

Θέματα:

10: Συζήτηση επί ης αριθμ 77/2015 απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η οποία αφορά χωροθέτηση χώρου στάθμευσης ποδηλάτων
11: Συζήτηση επί της αριθμ 83/2015 απόφασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η οποία αφορά χωροθέτηση χώρου στάθμευσης για μηχανάκια.

neratzoulis neo

Για τα δύο θέματα που αφορούν χωροθετήσεις στη ζώνη λιμένα Αγίου Νικολάου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1: Ενώ μας καλείτε να εγκρίνουμε χωροθετήσεις, ήδη έχουν γίνει και τοποθετηθεί οι σχετικές κατασκευές !!!! Προφανώς όλα έχουν γίνει εκτός διαδικασιών και παρανόμως, παραβιάζοντας κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αν συμφωνήσει με την εισήγηση του Δημάρχου αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες.

2. Όπως είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, προκύπτει ότι τις κατασκευές τις έκαναν ιδιώτες χωρίς να τηρηθεί καμιά διαδικασία, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα. Ούτε τιμολόγια υπάρχουν, ούτε αποδοχή δωρεάς γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.

3. Στις κατασκευές που έγιναν έχουν τοποθετηθεί διαφημιστικές πινακίδες. Προφανώς εκείνοι που έκαναν την κατασκευή είχαν ως αντάλλαγμα την τοποθέτηση διαφήμισης σε κεντρικό σημείο σο Λιμάνι. Καμμία διαδικασία εν τηρήθηκε για την προβολή και διαφήμιση σύμφωνα με το νόμο. Δημιουργείται θέμα τάξης και νομιμότητας και υπάρχουν επαγγελματίες που ερωτούν γιατί δεν έγινε ανοικτή διαδικασία για να συμμετέχουν και αυτοί στη διαφήμιση.

Κατόπιν τούτων και επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει σωρεία παρανομιών και αδιαφανών διαδικασιών δεν μπορούμε εκ των υστέρων να επικυρώσουμε τη διαδικασία και καταψηφίζουμε. Παράλληλα ζητούμε την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Του Σύγχρονου Δήμου

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button