Κρήτη

Σεισμός στο Ηράκλειο | Άλλοι 13 οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους

Σχεδόν 10 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη έφτασαν στη Σούδα άλλοι 13 οικίσκοι. Θα μεταφερθούν στα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου.

Οι 13 οικίσκοι θα μεταφερθούν όλοι οδικώς στο Αρκαλοχώρι που χτυπήθηκε σκληρά από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τον μετασεισμό των 5,3R, συνοδεία αστυνομίας, καθώς τα φορτηγά που θα τους μεταφέρουν είναι ιδιαιτέρως ογκώδη και απαιτείται προσοχή κατά τη μετακίνηση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Και οι 13 οικίσκοι είναι μεγάλοι και διαφορετικοί από αυτούς που έφτασαν χθες, Τετάρτη (06.10.2021) στο Ηράκλειο, επειδή δεν προορίζονται για στέγαση οικογενειών, αλλά για χρήση τους ως σχολεία, αναφέρει το flashnews.gr.

Οι επιπλέον αυτοί οικίσκοι θα προστεθούν στους ήδη 34 που βρίσκονται ήδη στη σεισμόπληκτη περιοχή.


Να σημειωθεί ότι οι οικίσκοι δεν μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, επειδή είναι μεγάλοι και υπερυψωμένοι και δεν χωρούσαν σε άλλα πλοία, παρά μόνο σε ρορό (σ.σ. τύπος εμπορικού πλοίου, σχεδιασμένο για μεταφορά τροχοφόρων φορτίων, όπως αυτοκίνητα, φορτηγά, ημιρυμουλκούμενα, ρυμουλκούμενα και βαγόνια), που δένει μόνο στο λιμάνι της Σούδας Χανίων.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

ikiski 5 16


Σχετικά άρθρα

Back to top button