ΚΡΗΤΗ

Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην ΚρήτηΣε απόλυτη επιφυλακή βρίσκονται σήμερα οι Πυροσβεστικές Αρχές και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια και Δήμος, στο νησί της Κρήτης με φόντο την υψηλή επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης  η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου είναι  4 (πολύ υψηλός) και για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης στην κατηγορία 3 (υψηλός).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που  αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Αντιπυρικό έντυπο

Υπενθυμίζουμε τις διατάξεις της από 05-08-2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 138Α/2021) «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» που ισχύει μέχρι και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 και σύμφωνα με την οποία:

swell adv 2021

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ.
απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes- pyrkagies


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button