ΚΡΗΤΗ

Σε δύο ζώνες το λιανεμπόριο της Κρήτης;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ήταν κάθετος πάντως ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί. «Αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε».

caffeine adv2020b

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το άνοιγμα της αγοράς σε δύο ταχύτητες, με περιοχές όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες να προηγούνται χρονικά λόγω της καλύτερης συγκριτικά επιδημιολογικής εικόνας.

Οι περιφέρειες θα ανοίξουν πάντως εσωτερικά, αφού η μετακίνηση από νομό σε νομό απαγορεύεται, οπότε δεν κινδυνεύουν από «εισαγόμενο» ιό. 

neratzoulis neo

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητούσε να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στο νησί στις 7 Ιανουαρίου. 

Back to top button